tisztítsuk meg az országot!

2021.01.08. 13:00

Felszámolják az illegális lerakókat Fehérváron

Január egyik fontos projektje a városban található illegális szemétlerakók felszámolása. Az elnyert pályázat megvalósításában a városgondnokság munkatársai is közreműködnek.

Héjj Vivien

A félezer köbmétert is elérheti a kitett szemét mennyisége

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Folyamatosan visszatérő problémát jelent a közterületeken, illetve az önkormányzati ingatlanokon az illegális hulladéklerakás. A környezeti károkozás miatt is sajnálatosak ezek az esetek, emellett gyakran veszélyes hulladékot tartalmaznak a felhalmozódott szemétkupacok. Mind­ezek eltüntetése nemcsak sok munkaórát, de sok költséget is magával hoz. Pontos adatok ugyan még nincsenek, de a becslések szerint akár a fél­ezer köbmétert is elérheti a városban és annak környékén illegális lerakókban elhagyott szemét mennyisége.

Székesfehérvár önkormányzata a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! projektjére nyújtott be sikeres pályázatot. Ennek köszönhetően a város az illegális lerakatok felszámolására 5,8 millió forint támogatást nyert. Az önkormányzat közölte, a munkálatok már ezekben a napokban megkezdődtek. A városgondnokság munkatársai összesen húsz területet – ezek között közterületek és önkormányzati tulajdonú ingatlanok egyaránt vannak – tisztítanak meg az ott illegálisan elhelyezett jelentős mennyiségű hulladéktól.

A félezer köbmétert is elérheti a kitett szemét mennyisége
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezen a héten már több helyszínről elszállították a szemetet, melyek között a veszélyes hulladék sem ritka. Sajnos olyan helyszín is van, ahol a szakembereknek 4-5 szemétkupacot kell felszámolniuk. A halmokban lerakott kartondobozok mellett műanyagokat tartalmazó halmokkal, építkezésből, illetve bontásból származó törmelékekkel, használaton kívüli nyílászáró-maradványokkal, valamint elektronikai hulladékokkal is találkoztak a városgondnokság munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában