Mindenkinek hiányoznak a közösségi programok

2021.01.30. 07:30

Bölcsőde épül a lepsényi kastélykertnél

Bölcsőde épül a nagyközségben. A beruházásra az önkormányzat 200 millió forint értékű állami pályázati támogatást nyert – megkezdődött a munkálatok előkészítése. A bölcsőde mellett a kastélykertben játszóteret is kialakítanak.

V. Varga József

Az új bölcsőde látványterve

Fotó: Fotóreprodukció: Önkormányzat

– Az új, korszerű, 300 négyzetméteres bölcsődét a település egyik nyugodt, szép és tudatosan felújított utcájában építjük fel ebben az évben. A kivitelezés során törekszünk a zöld környezet megóvására – mondta el lapunknak Salamon Béla polgármester.

– A 2021-es év tervei között szerepel a kültéri sportpark kialakítása az egészségháznál a Nemzeti szabadidős egészség sportpark program keretében, ezzel is hozzájárulva a lakosság tevékeny életviteléhez, egészséges életmódjához – folytatta a faluvezető. – Folytatni szeretnénk a település úthálózatának felújítását, hiszen több utcánk állapota is szükségessé teszi az aszfaltozási munkákat. A református egyházközség a Magyar Falu programban a temető fejlesztésére 4,9 millió forintot nyert, melyből a ravatalozó épületét tervezik felújítani.

Az új bölcsőde látványterve
Fotó: Fotóreprodukció: Önkormányzat

Tavaly a községi rendezvényeik egy részét le kellett mondani vagy online térbe helyezni, az idén viszont szeretnék megtartani hagyományos attrakcióikat, köztük a falunapot. Remélik, lesz rá alkalmuk, hiszen mindannyiuknak hiányoznak már a közösségi események. Ebben az évben zárul a Helyi identitás és kohézió erősítése elnevezésű projektjük, melynek segítségével több közösségi megmozdulást, alkalmat szeretnének megvalósítani.

– A nehézségek ellenére településünk önkormányzata és intézményei a rendkívüli jogrend által előírtaknak megfelelően működtek – tette hozzá Salamon Béla. – Az összefogás, a rászorulók segítése soha nem látott méreteket öltött. A koronavírus-járvány okozta hatások mérséklésére indított adománygyűjtésünket magánszemélyek és vállalkozásaink sokasága támogatta. Ez stabil alapot biztosított arra, hogy a rászorulók részére több alkalommal tudtunk támogatást adni. A kényszerű korlátozások miatt otthon töltött időt a falu legtöbb polgára lakókörnyezete korszerűsítésére, szebbé tételére fordította – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában