Maroknyi dalos újévi köszöntője

2021.01.04. 07:00

A bicskei szabad ég alól szálltak a dalok a virtuális térbe

A kivilágított, patinás városháza épületének lépcsőiről adott online-koncertet a Pannoniada Gyermekkórus maroknyi csoportja, s a Hősök terén is csupán néhányan hallgatták őket.

Zsohár Melinda

Bálint Istvánné polgármester január 2-án mindig beszámol az előző évi eredményekről s az újévi tervekről

Fotó: Ivanics Imre

A szokásos újévi koncerten ad évek óta számot a polgármester az elmúlt évről – Bálint Istvánné idei beszámolóját online követhették a bicskeiek, helyszíni közvetítésben a város szívéből. Lélekemelő, bizakodó üzenetnek szánták a felcsendülő dalokat.

Nagyon szép a bicskei városháza, s külsőleg az eredeti szépségben történt felújítása nyomán az egyik legértékesebb épülete a városnak. Még karácsonyi fényben világítanak az ablakok, s Vízkeresztig látható a nagy adventi koszorú is a Hősök terén, az emlékművek szomszédságában. A Pannoniada Gyermekkórus nem ritkán száz gyermekkel ad koncertet, ezúttal alig tucatnyian álltak a lépcsőn, éneküket a technika segítségével hallhatták a bicskeiek a maga teljességében. Online-közvetítésben, előzőleg elkészített felvétellel tették a képernyők előtt is élvezhetővé az egyenes adásban szóló közvetítést. A Hősök terén is alig maroknyian álldogáltak, az arra járók a másik oldali járdán időztek kis ideig – maszkban, téli öltözékben.

A Pannoniada Gyermekkórus tagjainak alig tizede vett részt az online-közvetítésű koncerten
Fotó: Ivanics Imre

A Pannoniada Gyermekkórust Illés Richárd ének-zene tanár alapította 2017-ben Alcsútdoboz, Mány, Vértesboglár és Bicske általános iskolásainak részvételével, mondta el Vincze Zita, aki díszgyertyáival és szervezésével járult hozzá ezúttal is az eseményhez. A bicskei gyermekotthon lakói közül is sokan csatlakoztak a kórushoz – a zene és a dalok szeretete, s küldetésük kovácsolta közösséggé a gyorsan tekintélyes létszámúvá duzzadt közösséget. A tisztelet és a hazaszeretet gyermek-zarándokai vagyunk – mondják magukról. Templomokban, egyházi környezetben gyakran fellépnek, koncertek már Pannonhalmán, a debreceni Nagytemplomban, a budapesti Bazilikában, a tihanyi apátságban, de természetesen a Bicskei járás kisebb településein is.

A karácsonyi dalok felcsendülte után Bálint Istvánné polgármester szólt az elmúlt évről, kiemelvén: a járvány okozta nehézségek ellenére a fejlesztések nem álltak meg Bicskén. „Nem engedtük el egymás kezét, a közösség összetartó ereje több alkalommal megmutatkozott”, tette hozzá a városvezető.

Bálint Istvánné polgármester január 2-án mindig beszámol az előző évi eredményekről s az újévi tervekről
Fotó: Ivanics Imre

Megemlékezett a covidban elhunytakról, s megköszönte a lakosság fegyelmezettségét a járvány megfékezése érdekében. A civil összefogás egyik eredménye volt az Adventben összeadott két és fél millió forintnyi adomány, ebből ötszáz élelmiszercsomagot állítottak össze a családok segítése jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában