november 16-án eltűnik

2020.11.05. 11:30

Napok alatt elbontják a Fáy András-lakótelepen álló szolgáltatóházat

Bejárást tartottak a Fáy-lakótelepen egy most induló beruházás kapcsán. Az eseményen jelen volt többek között Nagy Zsolt, a város közlekedési irodájának vezetője, Unyi Ferenc, a kivitelező cég ügyvezetője és Deák Lajosné önkormányzati képviselő.

Palocsai Jenő

„Helyszíni szemlén” az érintettek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fáy András-lakótelepen hamarosan új épület nő majd ki a földből. Az építési naplót elindították, és hamarosan végleg eltűnik az egyszintes, lapostetős, idejétmúlt építmény. A környékbeli lakosok féltik az érdekeiket, aggódnak amiatt, hogy az új társasház majd kitakarja a napot a többi háztól és kevés lesz a parkoló.

Az önkormányzat is több megkeresést kapott ebben az ügyben, ám a lakosok tájékoztatásán túl nem tudnak mit tenni, ugyanis a régi boltépület és az alatta elterülő föld magántulajdonban van, ám abban tudnak segíteni, hogy a lakosok védelmében egyeztetnek a kivitelezővel, hogy a lehető legkisebb mértékben sérüljenek a környező lakóházakban élők érdekei. Deák Lajosné képviselő elmondta, hogy mindig elérhető, rendszeresen tart lakossági fórumokat, és igyekszik megoldásokat találni valamennyi problémára.

Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője az elbontásra ítélt épület és a mellette induló garázssor közötti területet találta alkalmasnak a rakodásra, mivel ez a megoldás zavarja a legkevésbé a környéken élők mindennapjait. A forgalmi rend megmarad, legfeljebb a munkagödör, illetve az azt védő kerítés mellett nem mehetnek el 3 és fél tonnánál nehezebb teherautók.

„Helyszíni szemlén” az érintettek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Unyi Ferenc, az NBU Kft. vezetője elmondta: – Négy szint épül majd, és így többször kell betonszivattyút használni, de teljes lezárás nem lesz, mindig marad majd egy szabad út. Az építési anyagokhoz egyelőre nem akarunk közterületet igénybe venni, mert mindent igyekszünk kerítésen belül lerakni, tárolni.

Mint kiderült, a bontást a vállalkozó gyorsan el akarja végezni, így november 16-án összedöntik az épületet, majd a rá következő napokon elhordják a törmeléket és újra rend lesz a területen. Az anyagok szállítását ki- és befelé is a Géza, illetve a Vértanú utca irányában tervezik, ahol megvan a megfelelő útszélesség.

A tényleges építkezés januárban kezdődik, és amint elkészül a föld alatti teremgarázs, az építésen dolgozó szakemberek már ott parkolnak majd. A tervek szerint legkésőbb 2022 végéig benépesülhet az új társasház.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-epulet-none-a-fehervari-lakotelep-kozepen-a-lakok-kerdeztek-valasz-nem-jott-4407712/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában