Családias, kötetlen, jókedvű délután volt ez

2020.11.09. 07:05

Házias ízek a kemencéből – Őszi pikniket tartottak Sárkeszin

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezték meg a házias ízek köré épülő programot Sárkeszin.

Baráth Eszter

A helyiek, így Kőhegyi László polgármester (középen) is szorgoskodott az eseményen Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szombat déltől várták a település apraját és nagyját a központban felépített kemencénél és az azt körülvevő parkban. A Sárkeszi Nyugdíjas Klub hívta életre a rendezvényt, melynek a falu közösségének összekovácsolása mellett célja volt az is, hogy a fiatalokat is megismertessék a kemencében sült tök, a parázson készült székely kürtőskalács, valamint a szabad tűz felett sütött szalonna ízével és az elkészítési folyamatokban rejlő örömökkel. A sütőtököket és a szalonnát is falubeli termelők ajánlották fel. A kürtőskalácsot pedig Erdélyből Sárkeszibe települő résztvevők készítették, így biztosan nem okozott csalódást azoknak, akik megkóstolták.

A helyiek, így Kőhegyi László polgármester (középen) is szorgoskodott az eseményen Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Sárkeszi önkormányzata, Kőhegyi László polgármester vezetésével csakúgy mint a hétköznapi működésben, a rendezvénnyel kapcsolatban is támogatással és segítséggel állt a nyugdíjasklub rendelkezésére. A polgármester elmondta, a nagyobb rendezvények hiányában örömmel fogadta a családias, kötetlen, jókedvű délután eltöltésére irányuló javaslatot. Nem titkolt célja ugyanis, hogy az idősebb és a fiatalabb korosztály kölcsönösen adja át tudását és szemléletét egymásnak. Emiatt és a falu további fejlődése érdekében, amennyiben a körülmények továbbra is lehetővé teszik, a későbbiekben is megrendeznek ilyen és ehhez hasonló rendezvényeket a Székesfehérvár-közeli településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában