minden eddiginél többen

2020.10.07. 15:30

Virágos Székesfehérvár – Rekordot döntött a jelentkezők száma

Évről-évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába az otthonok virágosításával.

feol.hu, Székesfehérvár Városgondnoksága

A virágos erkélyre jólesik kimenni

Fotó: Shutterstock

A Virágos Székesfehérvár pályázaton idén szeptember 17 és október 2 között lehetett jelentkezni növényekre és minden eddiginél többen, összesen 7438-an kértek különböző fajta virágcsomagokat, amiket majd jövő év tavaszán vehetnek át.

Érdekesség, hogy amikor először lehetett pályázni virágokra (2011-ben), még csak 139-en éltek a lehetőséggel. A kezdeményezés sikerét tehát mi sem bizonyítja jobban, minthogy évről-évre gyors ütemben növekszik a résztvevők száma.

A pályázók 2021 májusban egynyári palántákat és muskátlikat vehetnek át, erről minden jelentkezőt a megadott e-mail címén értesít a Városgondnokság.

Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, és gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik és petúniák az ablakok, erkélyek és virágtartóiban – írja Székesfehérvár Városgondnoksága.

Emlékeznek még?

Béndek Adrienn is a Virágos Székesfehérvár program keretében pályázott a növényekre, amelyek segítségével a „Virágos balkonok, virágos kertek” verseny egyik díjazottja lett.

 

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-fiatal-ovono-balkonjat-a-szakmai-zsuri-is-elismeresben-reszesitette-4238924/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában