Koronavírus Fejérben

2020.10.13. 18:45

Ingyenes lesz a közösségi közlekedés Fehérváron október 31-én és november 1-én

Cser-Palkovics András legújabb közleményét olvashatják alább.

feol.hu

„Nem tettünk le a közösségi bringa- és elektromos robogórendszer megvalósításáról sem, ami ugyancsak azt a célt szolgálja, ne csak autóban gondolkodjunk, amikor közlekedésről beszélünk” Fotó: Pesti Tamás

Fotó: FMH Archív ( Pesti Tamás)

  • A Vidi-Fradi rangadó időpontjának (november 1-je 16 óra) megváltoztatását kérő megkeresésre a MOL Fehérvár FC még aznap reagált, nyitottak voltak a kompromisszumos megoldásra, azonban az MLSZ és az M4 Sport vezetősége megoldások keresése helyett némileg cinikusan és a felelősség egymásra, illetve a klubokra való hárításával reagált. Természetesen nem hagyja ennyiben a dolgot a polgármester, és megkereste az ügyben a rendőrséget – velük egyeztetésre is sor fog kerülni. Többen kérdezték, hogy miért nem tiltja be az Önkormányzat a labdarúgó-mérkőzést, de nincs törvényi hatásköre sem a polgármesternek, sem az Önkormányzatnak, hogy sportrendezvényt ne engedjen megrendezni bizonyos időpontokban. Az Önkormányzatot a stadion vonatkozásában pedig bérleti szerződés köti.
  • A közösségi közlekedés teljesen INGYENES lesz október 31-én és november 1-jén a városban, hogy a terhelt hétvégén lehetőség szerint minél többen a közösségi közlekedést válasszák az autójuk helyett.
  • A Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Maroshegyi Gondozási Központjában egy újabb dolgozó Covid-19 tesztj lett pozitív. Kedden reggel újabb tesztelés történt, ennek eredménye holnapra várható. Az intézmény ellátottjai és dolgozói – a két korábbi eset kivételével – szerencsére tünetmentesek. A munka nyugodt körülmények között zajlik, az ellátás biztosított.
  • Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a szakminisztériummal, hogy a Zöld Busz program pályázat keretében egy elektromos autóbusz (lehetőség szerint Ikarus) egy hónapra Székesfehérváron is bekapcsolódjon a közösségi közlekedésbe, és azt mindenki ingyenesen kipróbálhassa.
  • A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. nagyon jelentős mennyiségű adományt adott át az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnak, eddig összesen hat alkalommal, (májustól – októberig), havi kb. 1,5 millió forint értékben. Ennek egy részét már ki is osztották a rászorulók részére, a hosszabb szavatossági idővel rendelkező termékeket pedig raktározták és jelenleg is osztják.
  • Ahogy a Howmet Aerospace Alapítvány is adakozott, ugyanis több mint 12 millió forinttal támogatta az Alba Innovárt, az ország első digitális élményközpontját. Már nemcsak a többezer diáknak, hanem felnőttképzés számára is nyújt oktatást, és mintául szolgál az ország egészének.
  • Bár az időjárás elég borongós és városi programjaink többségét is nélkülöznünk kell, egy kis kreativitással és technológiával a következő két hónapban is gazdagodhatunk élményekkel: a Fehérvár Hero applikációban naponta új városi kihívásokat, feladatokat kaphatnak, melyeknek teljesítését pontozza a rendszert, a pontverseny győztese pedig értékes ajándékokkal gazdagodik majd! Az első feladatok már lejártak, de nyugodtan be lehet kapcsolódni később is, a játék ugyanúgy örömet fog okozni! Az applikáció letölthető a Google Playből és az Apple Storeból, érdemes kipróbálni! https://hero.fehervar.hu/
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában