„Aki fát ültet, bízik a jövőben”

2020.10.25. 10:20

Díszfákat ültettek Fülén az országos településfásítási program jóvoltából

Az országos településfásítási program pályázatán Füle 30 díszfát nyert, melyeket szombaton a bolt és katolikus templom közötti téren, az iskola és a leendő új óvoda udvarán és a művelődési háznál ültettek el.

V. Varga József

Faültetés Fülén – középen Törő Gábor országgyűlési képviselő és Kiss Róbert polgármester (háttérben a Trianon-emlékmű és a katolikus templom) Fotó: V. Varga József

A füleiek a Trianon-emlékműnél találkoztak délelőtt, ott kezdődött a munka. Fischer Tamás irányításával az önkormányzati dolgozók segédkeztek a felnőtteknek és a gyerekeknek, de az ültetésnél ott bábáskodtak a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. szakemberei is, Tóth Károly termelési vezérigazgató-helyettes vezetésével. Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője is ásót ragadott, Kiss Róbert polgármester csak azért nem állt be a többiek közé, mert lábműtétje után még mankóval közlekedik.

Faültetés Fülén – középen Törő Gábor országgyűlési képviselő és Kiss Róbert polgármester (háttérben a Trianon-emlékmű és a katolikus templom)
Fotó: V. Varga József

Az óvodások kedves kis műsort adtak, a fákról és a madarakról verseltek, vidám, zenés játékfűzést mutattak be. Füle, a pályázat jóvoltából, valamint a közösségi összefogás által pompás díszfákkal (díszalma, díszkörte, gömbszivarfa, kislevelű hársfa, díszberkenye) szépült a hétvégén. Amint a mondás tartja: „Aki fát ültet, bízik a jövőben”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában