a várnapok megnyitója helyett

2020.09.05. 07:20

Felújított utakat és díjakat adtak át Csókakőn

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított Petőfi, a Móri, az Ady Endre és a Vár utcákat és az eseményt kihasználva a tavasszal beszerzett községi autót, valamint a Csókakőért Érdemérem, és a Csókakő Legszebb Portája díjakat is.

Borsányi Bea

Az autót a polgármester borral locsolta meg Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Petőfi Sándor utca elején, a felújított útszakasz végén parkolták le azt a kisbuszt, amelyet tavasszal mintegy 5 millió forintért vásárolt a csókakői önkormányzat, ám a kialakult helyzet miatt akkor nem volt lehetőség rá, hogy ünnepélyesen is használatba vegyék. Végül szeptember első hétvégéje sem úgy alakult, ahogy azt nyár elején még tervezték. Fürész György polgármester köszöntőjében rámutatott: ezen a pénteken minden évben a várnapok megnyitóját szokták tartani, ám idén sajnos ezt a programot le kellett mondani. Ehelyett pénteken és szombaton csak a Zenés Esték megszervezésére volt lehetőség.

A település a Magyar Falu program keretében nyert 30 millió forintot az Ady Endre utca, a Petőfi Sándor utca teljes hosszának és a Móri út kerékpárúton túli részének a felújítására, amihez az önkormányzat 7 millió forintot tett hozzá. A munkával a kivitelező szűk két hét alatt készült el. A Vár utca felújítása és a lehetőségekhez mérten történő kiszélesítése már korábban befejeződött, de a teljes projekt – amelynek célja a nagy forgalmú út forgalombiztossá tétele: fekvőrendőr építése, vonalazás felfestése és tükrök kihelyezése – csak most zárult le. A polgármester megjegyezte, a fekvőrendőr körül kisebb vita is kialakult a faluban, ám mára a kedélyek megnyugodtak, a lakosok elfogadták, hogy a vár látogatására és a különböző rendezvényekre általában nagy számú érkező miatt fontos ez.

Az autót a polgármester borral locsolta meg
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az út átadásakor elhangzott, az utcák felújítása folyik tovább, legközelebb a Deák Ferenc utca, illetve Petőfi utca végén található kis teret szeretnék rendbe tenni.

Az autó előtt történt szalagátvágás után – az utat és a gépkocsit a káplán megszentelte, a polgármester borral meglocsolta – a díjak átadása következett. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a díjakat, amelyeket a várnapokon szoktak átadni, az idén is kiosztják. A Csókakő Legszebb Portája elismerést idén Suralik Lászlónak, míg az 1999 óta adományozott Csókakőért Érdemérmet Csöngedi Károlynak ítélték oda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában