születésnap

2020.08.26. 13:56

Senior orvosokat köszöntöttek Fehérváron

Altorjay András belgyógyász, kardiológus Senior Orvos Találkozója sajnos az idei esztendőben a járványhelyzet miatt nem jöhetett létre, ezért szűk körben mondott köszönetet két 95 esztendős fehérvári orvosnak a város polgármestere.

S. Töttő Rita

20200826 Székesfehérvár, Baráth Károly, Kiss Ilona orvosok köszöntése, 95 évesek. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

1953-ban és '54-ben végeztek azok az orvosok az egyetemen, akiket szerdán köszöntött Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. Kiss Ilona és Baráth Károly 95. életévében vehette át a polgármesteri elismerő érmet a Székesfehérváron végzett munkásságáért. A két közismert fehérvári szakember közel száz évnyi élettörténete azonban nem a diplomaosztó évéig, hanem jóval korábbra, a világháborúk és hadifogságok vészterhes időszakáig nyúlik vissza.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint kiderült, mindketten más városból érkeztek a megyeszékhelyre: Kiss Ilona csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek-tüdőgyógyász Szegeden végezte a tanulmányait, s Budapestről érkezett a városba, Baráth Károly, a radiológiai osztály volt vezetője pedig a szombathelyi gyermekévek után a pécsi egyetemen szerzett oklevelet.

- Azt kívánom, hogy a 100. születésnapjukon már a senior klub tagjai is itt legyenek köszöntésükkor – mondta a polgármester a kitüntetetteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában