A tervek szerint zajlottak a felújítási munkálatok

2020.08.27. 07:40

Megújult, biztonságos környezetben kezdhetik a tanévet a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai

Mint arról már korábban lapunk beszámolt, a rendszeres statikai ellenőrzés során év elején olyan problémákat tártak fel az épület régi szárnyában található légó­pince támasztékaiban, melyek megoldása nem tűrt halasztást.

Héjj Vivien

Fotó: Google

A tankerület az érintett épületrészről statikai vizsgálatot kért, amely kimutatta, a támasztékok mielőbbi cserére szorulnak. Február közepén lezárták a régi épületrészt, az érintett osztályok ideiglenesen az iskola biztonságos szárnyában lévő osztálytermekbe költöztek. Így zajlott a tanítás március 13-ig, a digitális tanrend bevezetéséig. Az online oktatás az iskola tekintetében annyi pozitívumot hozott, hogy ennek köszönhetően az intézmény területét teljes egészében birtokba vehették a felújítást végző szakemberek. A munkálatok során 21 tonna vörösfenyőből építették ki az alátámasztó szerkezetet. A pinceszint átszellőztetését az ajtónyílások ki- és a válaszfalak elbontásával gyorsították.

Az alátámasztó szerkezet cseréjének műszaki átadás-átvétele megtörtént, így a helyreállítási munkák eredményeként szeptember elsején megkezdődhet az oktatás az adott épületszárnyban is. A helyszíni bejárás során Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, a gyors és hatékony együttműködésnek köszönhetően biztonságos körülmények között kezdhetik az idei tanévet a kossuthos pedagógusok és diákok. Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója elmondta, az Emmi közel 70 millió forintot biztosít a beruházásra, amely ősszel a pinceszint átszellőztetésére szolgáló berendezések beszerelésével, a szint nyílászáróinak cseréjével, valamint a csapadékvíz elvezetésének átalakításával zárul.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/azonnal-megkezdodnek-az-epitesi-munkalatok-a-kossuth-iskolaban-3841431/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában