Három Királyfi, Három Királylány

2020.08.26. 07:25

Babazászlókkal ünnepelnék a gyermekáldást

A közlés friss: babazászlós felhívással fordult az önkormányzatokhoz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Azt kérik a településvezetőktől, hogy a gyerekeket, a gyerekáldást így ünnepeljék.

V. Varga József

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke szerint a kisbabák megszületése össznemzeti ügy, nemzeti minimum Fotó. Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Amint Skrabski Fruzsinától, a mozgalom elnökétől megtudtuk: a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak ötpárti támogatottsága van, s nézetük szerint a vágyott kisbabák megszületése össznemzeti ügy, nemzeti minimum. Mostani felhívásuk lényege, hogy amely önkormányzat egyetért a kívánt gyermekek megszületésével, tegye ki a polgármesteri hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlót.

Köszöntsük ily módon is az újszülötteket

– A szivárványos zászló csupán ötletet adott ahhoz, hogy az egyébként Oberfrank Pál rendező-színész által a mozgalom 2009-es indulásakor felvetett ötletet, a Három Királyfi és Három Királylány által akkor elindított babazászló-mozgalmat felelevenítsük, és most nemcsak újszülöttes házakra, hanem közintézményekre is kitegyük – mondta el kedden lapunknak Skrabski Fruzsina. – A képlete egyszerű: ha kitesszük a fekete zászlót, amikor valaki meghalt, miért ne jelezzük azt is, ha valaki megszületik? De természetesen tiszteletben tartva a családok magánügyét a gyermekáldás tekintetében, mégis arra szeretnénk inkább felhívni a figyelmet, hogy ily módon köszöntsük az újszülötteket.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke szerint a kisbabák megszületése
össznemzeti ügy, nemzeti minimum Fotó. Molnár Péter

Egy 2011 óta frissülő térkép alapján Fejér megye fehér folt még a babazászlók tekintetében, és az általunk megkérdezett polgármesterek most is annak adtak hangot, hogy a polgármesteri hivatalokon három zászlót lobogtasson a szél: nemzeti zászlónkat, az uniós és a települési jelképet.

Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere Lábady Tamás egykori alkotmánybíróval ért egyet, aki annak idején többször is idézte az Alkotmány egyik passzusát, miszerint: „… az a férfi és az a nő…”. Hangot adni nem akarnak ennek, babazászlót nem tűznek ki, de a parttalan liberalizmust elutasítják. Nyikos László, Polgárdi városvezetője szerint a születés szent dolog, a gyermekáldás boldogság. Viplak Tibor, Enying első embere azt a nézetet vallja, hogy a nemi identitás magánügy, de a város sem a demonstrációnak, sem az ellendemonstrációnak nem kíván teret adni. Pláne, hogy bármivel is kérkedjenek. Bognár József, Úrhida polgármestere azt a gondolatot erősítette: hisznek abban, hogy a család egy férfi és egy nő közösségén alapul, az újszülött gyermek pedig a boldogságot és a jövőt jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában