tíz iskolában

2020.08.03. 07:15

A közösségi tenisz fejlesztését szolgáló program indult nyáron a megyeszékhelyen

A program részeként iskolai sportszerek beszerzése, közösségi programok szervezése, szakirányú képzések valósulnak meg Székesfehérvár tíz iskolájában, valamint közösségi célú teniszpályák épülnek Maroshegyen, az Alba Regia Helyi Akciócsoport támogatásával.

V. Varga József

A gyerekeknek lesz hol játszaniuk a szüleikkel is Illusztráció: Shuttestock

Az Áramlás elnevezésű programot a Több, mint tenisz Sportiskola és Szabad­idő-szervező Nonprofit Kft. valósítja meg 35 millió forintból, európai uniós támogatással a következő másfél évben Székesfehérváron – tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

Mindezt az idei karitatív tenisztábor zárónapján, sajtótájékoztatón jelentette be Zugor Zsuzsanna, az Alba Regia Helyi Akciócsoport elnöke, Tóth Judit Bianca, a Több, mint tenisz Sportiskola és Szabad­idő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kovács Péter, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum munkatársa. Hiánypótló program valósul meg a következő másfél év során, a megyeszékhelyen a Székesfehérvár helyi közösségi fejlesztési stratégiája 2016–2020 pályázat keretein belül. A program egyik fő célja, hogy olyan közösségi terek jöjjenek létre a városban, ahol jól érzik magukat az itt élők, és hasznosan tölthetik el szabad idejüket. A tervezett teniszpálya-építés és az iskolán belüli teniszoktatás feltételeinek javítása városi szintű hiányosságot pótol majd.

A gyerekeknek lesz hol játszaniuk a szüleikkel is
Illusztráció: Shuttestock

Székesfehérváron az elmúlt 10 évben az Alba Bianca Tennis Club képzései és szervezése nyomán – az önkormányzat támogatásával – fontos lépések történtek az iskolai és közösségi tenisz életében. Ma a megyeszékhelyen már több mint 1300 diáknak van lehetősége bekapcsolódni az iskolatenisz programba, ugyanakkor szüleikkel, nagyszüleikkel nem tudnak együtt játszani, ráadásul az iskolai teniszprogramhoz szükséges infrastruktúra kapacitása is véges. Fehérváron a hálós labdajáték közösségi infrastruktúrája csak az Öreghegyen, a Feketehegyen és a Felsővárosban érhető el, a város teljes déli, illetve délnyugati része kimarad ebből. Ez több tízezer embert jelent. Ezért esett a választás Maroshegyre, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskolához tartozó csaknem 6 hektáros zöldterületre, ahol iskolai funkcióról leválasztható, külső megközelíthetőséggel is rendelkező teniszpályák épülnek majd a Több, mint tenisz Kft. kezdeményezésére. A legnagyobb arányban a fiatal korosztály használja majd a pályákat hétköznapokon, iskolai szervezésben, hétvégente családi teniszprogramokon, nyaranta pedig tematikus táborok helyszíneként. Ezzel párhuzamosan tíz fehérvári iskolában bővül a tenisz oktatásához kapcsolódó eszközpark és a testnevelő tanárok felkészültsége annak érdekében, hogy az iskolatenisz a jövő évtől valóban az iskolákban valósulhasson meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában