Letették az alapkövet

2020.08.31. 17:30

A gyermekmentők nagyot álmodtak – Egy gyermekmentési pont felépítése a cél

Sok ezer csecsemő és gyermek megmentésében vett részt az elmúlt 15 évben a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, amely most újabb álmot szeretne megvalósítani. Ennek az alapkövét fektették le hétfőn Balatonlellén.

S. Töttő Rita

Fotó: S. TOTTO RITA

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány tizenötödik születésnapját ünnepli idén. A civil szervezet országos szinten, a mentőszolgálattal együttműködésben végzi tevékenységét és menti a gyerekeket. Eddigi munkásságuk során több mint 32 ezerköztük sok Fejér megyei - csecsemő és gyermek mentésében vett részt. Nagy öröm és születésnapi ajándék volt számukra az az alapkőletétel, melyre hétfőn kerülhetett sor a Balaton mellett. Egyik legnagyobb tervük ugyanis Balatonlellén egy gyermekmentési pont felépítése, ahol a Pest megyei régió mellett a turisztikailag is kiemelt balatoni 60 kilométeres körzetű régiót is méltóan el tudják látni. Ennek az álomnak a megvalósításában vállalt meghatározó szerepet a sárszentmihályi székhelyű Masterplast Nyrt., amely ezúttal nem csak anyagilag, de – tekintve, hogy építőanyag gyártással foglalkozik -, szakmailag is a jó ügy mellé állhatott. A gyermekmentő állomás megépüléséhez azonban még további támogatók jelentkezését várják, akik az építőipar egyéb területén tudnának becsatlakozni ennek a kiemelkedően fontos ügynek a megvalósításába. Az ünnepségre már azon a területen kerülhetett sor, a Tabán utca 31. szám alatt Balatonlellén, ahol a gyermekmentő állomás felépül.

Itt szólt az esemény kapcsán Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár:

- Nincs annál fontosabb, mint hogy a tervezett gyermekek megszülessenek és ezek a gyermekek aztán épen, egészségesen fel is növekedhessenek – mutatott rá az esemény és az ügy fontosságára s kiemelte: – Éppen ezért fontos, hogy amikor velük baj van, legyen a szülőknek kihez fordulni, legyen olyan rendszer, amely el tudja őket látni – mondta. Móring József területi országgyűlési képviselő Balatonlelle önkormányzatának segítségét megköszönve szintén kiemelte: remélik, az avatóünnepségen is itt lehetnek majd. Amelyre – Gesztes Éva, a Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatójának reményei szerint – jövő ilyenkor kerülhet sor. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója így fogalmazott: – Nagy megtiszteltetés, hogy közösen gondolkodhatunk s együtt dolgozhatunk az alapítvánnyal most s a jövőben is. 8500 bajtárs minden nap azért fáradozik, hogy minél több életet tudjunk megmenteni. Évi 1,2 millió betegnek nyújtunk segítséget, s ebből 45 ezer gyermek. Az ilyen események rávilágítanak arra, mennyire fontos, hogy tavasztól őszig egy plusz gyermekmentő áll szolgálatban a térségben.

 

Ács Balázs főtámogató pedig kiemelte: az alapítvánnyal való együttműködésük több mint 5 évre nyúlik vissza. – Maximális tisztelettel nézzük azt az odaadást, szakmai tudást, elkötelezettséget, amellyel a munkájukat végzik. Ezt látva, azt gondoltuk, ebben nekünk kell, hogy legyen szerepünk, ha máshogy nem, segítő támogatással. Olyan emberek dolgoznak ugyanis ebben az alapítványban, akik letéve civil foglalkozásuk után a munkát, ugyanolyan hivatástudattal folytatják itt, a gyerekekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában