öt éves munka eredménye

2020.07.09. 07:05

Már parkolóházban is hagyhatjuk az autót Fehérváron

Hivatalosan is átadták szerda délután a megyeszékhely első parkolóházát, melyben elektromos töltőállomások is helyet kaptak.

Héjj Vivien

Az átadón Székesfehérvár polgármestere is köszöntött

Fotó: SE

Négy év tervezés és egy év kivitelezés után elkészült a város első parkolóháza. A projekt magánberuházásból és önkormányzati támogatással jöhetett létre.

Kovács Péter, az üzemeltető cég ügyvezetője beszédében elmondta, a városrész hosszú évek óta igényelte a nagyobb számú parkolóhelyet, hiszen a környéken lakók mellett a történelmi belvárosba érkező turistáknak is nagy szükségük van arra, hogy autóikat biztonságos körülmények között hagyhassák.

Az átadón Székesfehérvár polgármestere is köszöntött
Fotó: SE

A parkolóház gyakorlatilag garázsként is funkcionálhat, hiszen itt is vásárolhatnak bérletet az autótulajdonosok. A kialakítás során számos szempontot figyelembe vett a tervezést végző cég. Erdei László tervező úgy fogalmazott, a telek meglehetősen szűkös, a geometriája adott, így a beépítési lehetőségek paraméterezettek voltak. A beruházásnak köszönhetően 140 gépjármű parkolhat modern környezetben a Várkörút és a Távirda utca közti területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában