Időseknek is ajánlják

2020.07.02. 07:50

A nordic walking már tíz éve hódít Fejér megyében

A mozgás két speciális bottal történik, amelyek megfelelő alkalmazása mellett nő az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció.

Nagy Marietta

Hétvégén számos helyszínen volt lehetőség kipróbálni közösségben is a gyaloglást Székesfehérváron

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap / Archív

Az egészségfejlesztési iroda szerda este 18 órakor nordic walking edzést szervezett. A sportot magyarul hívják skandináv gyaloglásnak, síjárásnak vagy botsportnak is. Horváth István, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke lapunknak elmondta, hogy a nordic walking már tíz éve hódít a megyében. Ezt a sportot bármelyik korosztálynak szívesen ajánlja, mert ha azt a megfelelő technikával végezzük, akkor átmozgatja nemcsak a lábunkban lévő izmokat, hanem a bicepszet és a csuklyás izmot is. Emellett segít a helyes testtartásban. Az edzések átlagos ideje egy óra, előtte bemelegítenek, a végén pedig nyújtás következik. Összesen hat alkalmat hirdettek meg, melyből tegnap volt a harmadik. A szervezők a kezdőknek bottal is tudnak szolgálni. A szerdai edzésen voltak új és régi „motorosok”. Több csoportban szoktak indulni a körökre, hogy a kezdők és a haladók is megfelelő tempóban tudjanak haladni. Keresztúri Lászlónétól, a szervező egészségfejlesztési iroda vezetőjétől megtudtuk: az iroda nemcsak egyénre szabott tanácsokat ad, hanem foglalkozik közösségi egészségfejlesztéssel is. Szerveznek baba-mama klubokat a város védőnőinek a segítségével, mozgásprogramokat, jógát, nordic walkinget, s alakformáló edzéseket is tartanak. Foglalkoznak továbbá a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos prevencióval is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában