Örömmel fogadták

2020.06.04. 07:20

Egészséges adomány hatszáz gyermeknek Sárszentmihályon

Az egyik székesfehérvári élelmiszergyártó kft. jelentős adománnyal támogatta a sárszentmihályi és sárpentelei gyerekeket. A termékeket az önkormányzat hamarosan csaknem 600 érintett gyermekhez juttatja el a faluban.

V. Varga József

Csaknem 600 gyermekhez érkezik dobozban a finomság

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat által kért szerény támogatás helyett az élelmiszergyártó cég nagyvonalú adománnyal lepte meg a települést. Török Tamás, a társaság marketing- és exportvezetője szerdán különféle termékekből összeállított négy raklapnyi adományt adott át a kft. Takarodó úti telephelyén Óber Andrea polgármesternek és Molnár Dezső alpolgármesternek.

A faluvezető elmondta: örömmel fogadták a fehérvári Cerbona felajánlását, és hálás szívvel köszönik gyors és nagylelkű támogatásukat.

Csaknem 600 gyermekhez érkezik dobozban a finomság
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az előzményekhez tartozik, hogy a mihályi önkormányzat család- és gyermekjóléti szolgálatának családsegítője, Turzó Anikó az agglomerációban működő vállalatok, vállalkozások körében kutakodott: a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben tudnak-e segíteni a megyeszékhelyen kívül más településeknek is? Sárszentmihályról sokan dolgoznak a nagyvárosban, ezért mert arra gondolni, hátha Fehérvárról is támogatókra lelnek.

Még áprilisban felmérték a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő családok egyre nehezedő anyagi lehetőségeit és lelkiállapotát, s útjára indították a segítségkérést. A szóban forgó élelmiszergyártó kft. szinte azonnal pozitívan reagált a megkeresésre, és támogatásáról biztosította a sárszentmihályi községi önkormányzatot.

A Cerbona az adományokkal – a korlátozások miatt különösen a gyerekek mozgásszegény életkörülményeit figyelembe véve – arra gondolt, hogy az egészséges táplálkozást segítve valamennyi Sárszentmihályon és Sárpentelén élő 18 év alatti fiatalt támogatja.

Amint Óber Andrea polgármestertől megtudtuk: az önkormányzat a termékeket hamarosan eljuttatja a csaknem 600 érintett gyermekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában