Végre VAKÁCIÓ!

2020.06.15. 07:15

A tanév vége ellenére van iskola, amely július közepéig nyitva

A VAKÁCIÓ! elkezdődött, a gyerekek előtt végeláthatatlan tengerként terül el a nyári szünet. De a szülők előtt is, akiknek továbbra is meg kell oldani a gyerekfelügyeletet. Van iskola, a fehérvári Comenius például, amely erre gondolva július közepéig fogadja az 1-6. osztályos gyerekeket.

S. Töttő Rita, FMH

Az alsósok örömmel írták a táblára a nyári szünetet köszöntő feliratot

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Megkezdődött a nyári szünet, a táblákra pedig kikerült a VAKÁCIÓ! felirat. Az iskolák az elmúlt hetekben félgőzzel működtek, merthogy a diákok másik fele továbbra is otthon folytatta a tanulmányait. Június 15-ével azonban hivatalosan is vége a 2019/2020-as tanévnek. A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában azonban gesztusértékű intézkedést tettek, ugyanis július közepéig továbbra is nyitva vannak és várják a gyerekeket. Persze tanítás nem lesz, de foglalkozások és játékos lehetőségek annál inkább.

Az alsósok örömmel írták a táblára a nyári szünetet köszöntő feliratot
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Rockenbauerné Honfi Piroska, az intézmény ügyvezetője hangsúlyozta: fontosnak tartották biztosítani ezt a lehetőséget, hiszen a szülők kimerülhettek a több hónapos otthoni tanításban, és megeshet, hogy szükségük van a nyári időszakban a felügyeletre, az intézményi keretek közötti támogató környezetre. Ezt pedig semmi nem biztosíthatja jobban, mint az iskola, ahová a gyermek egyébként is jár s ahol barátaival, osztálytársával lehet. A gyerekek láthatóan jól érzik magukat, s inkább napközis táborként élik meg az itt töltött napokat, mintsem kötelező iskolai látogatásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában