el kellene kezdenie a tömeges teszteléseket

2020.05.02. 08:00

MSZP-s pontok az 50. napon

A Magyar Szocialista Párt Fejér Megyei Területi Szövetsége a veszélyhelyzet 50. napján sajtóközleményben fogalmazta meg 5 fő pontból álló követeléseit.

FMH

Köztük: a megmaradt munkahelyek védelme érdekében vezessenek be azonnali elbocsátási moratóriumot a közszférában és a nagy multinacionális vállalatoknál. A kkv-szektorban az állami költségvetés vállalja át a bérek és járulékaik 80 százalékát. Emeljék fel az álláskeresési járadék időtartamát 9 hónapra, az összegét pedig úgy, hogy az érje el a nettó 100 ezer forintot. Javítani kell a munkavállalók és családjaik szociális helyzetét, ezért többek között javasolják a gyes, a gyet és az anyasági támogatás, valamint a minimálnyugdíj összegének növelését. Véleményük szerint anyagilag is el kell ismerni azokat, akik a veszélyhelyzet idején is naponta járnak dolgozni. Ezeken túl úgy gondolják, az államnak biztosítania kellene mindenki számára a szükséges védőeszközöket és el kellene kezdenie a tömeges teszteléseket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában