szájmaszkokat készítenek

2020.04.18. 07:25

Másik ágazatra álltak át a kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde dolgozói

Mondhatni, nem tudnak leállni a szájmaszkok készítésével, annyira lelkesek a kálozi Arany­alma Óvoda és Bölcsőde dolgozói.

Szanyi-Nagy Judit

A dolgozók készítik, az önkormányzat kiszállítja Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Még az elsők között ragadtak varrógépet (négy „munkahelyit” és egy sajátot) a kálozi intézményben dolgozók, hogy a településen élőknek segítsenek. Az óvónők és a dajka szépen varrnak, ügyesen kijavítják az ágyneműket, elszakadt plüssöket, ruhákat, így Weisengruber Imre polgármester egyszer csak azt kérdezte tőlük: ha a fenntartó önkormányzat biztosítja az anyagot, elkészítenék-e a szükséges védőfelszereléseket.

A dolgozók készítik, az önkormányzat kiszállítja
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gárdonyiné Lakatos Tünde óvodavezetőtől tudjuk: a válasz igen volt a kérdésre. Az elkészült maszkokból előbb a 65 éven felüli lakosok kaptak, újonnan a boltokat, gyógyszertárakat látták el a minden egyes nap készülő és kiszállítandó szállítmánnyal, de úgy tűnik, hamarosan Káloz teljes lakossága szert tehet egy-egy „házi” példányra. Vagyis mintegy kétezer darabot már legyártottak az óvodában serénykedők. Hamarosan pedig Sárszentmihályról érkezhet hozzájuk egy fehér anyag, amelyet szintén nem szeretnének veszni hagyni. Mivel a dolgozók kreatívak, lényegében semmilyen iránymutatásra nem volt szükségük, az első pillanattól kezdve tudták, ki miért felel majd a folyamatban, s hogy miként készítik el az eszközöket. Ezt hívják igazi csapatmunkának. Az elöljáró viccesen meg is jegyezte nekik: át kell állniuk másik ágazatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában