Ausztria

2020.02.18. 18:00

Havas csúcsok között forgatott videoklipet az előszállási Marton Pál

Varázslatos környezetben, földön és levegőben egyaránt helyt kellett állnia a Fejér megyei fiatalembernek, hiszen egyedüli operatőre volt Borbély Zoltán (Phorte) új zenei videójának. Az élményeiről faggattuk.

Elekes Gergő

Fotó: Martonné B. Ilona

Hogy kerültél a produkcióba?

- Egy kedves ismerősöm, Borbély Zoltán (Phorte) a dal szerzője, melyhez a videó forgott. Az elmúlt években készültek közös produkcióink, valamint feleltem már korábbi zenéinek hangzásvilágáért. Megközelítőleg két éve külföldre költözött, és mivel azóta is tartjuk a kapcsolatot, lebeszéltünk egy találkozót Ausztriában, ahol összehozhatunk egy zenei videót az egyik új alkotásához, ami nem mellesleg éppen a kivándorlás témáját feszegeti, így kiváló helyszínként szolgált a település, ahol él (Kaprun), de forgattunk egy másik helyszínen, Zell am See városában is.

„Nagyon felemelő érzés volt ilyen helyen forgatni”
Fotó: Martonné B. Ilona

Mi volt pontosan a feladatod?

- Elsősorban a földi- és légifelvételek kivitelezése, de igyekeztem ötletekkel is hozzájárulni a folyamathoz. Természetesen minden döntés alapjául a közös megegyezés szolgált, szerencsére mindannyian nyitottak vagyunk a jobbnál jobb elképzelésekre, amikre szükség is volt, hiszen számos zavaró tényező állt az utunkba mindkét forgatási napon.

Levegőben a drón, készülnek a remek felvételek
Fotó: Martonné B. Ilona

Mik voltak ezek?

- Mivel itt Előszálláson teljesen tájidegen dolog a hegyi túra, azt hiszem az egyik legnagyobb nehézséget ez okozta számomra. Időjárásból sem sikerült kifogni a legelőnyösebbet, volt szél, eső és hó felváltva, ami ellen igyekeztünk védekezni, de pár alkalommal így is kockára tettük a felszerelés épségét. Sok jó lehetőség elúszott a szélsőséges körülmények miatt.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2020/02/video1582019630.mp4"][/video]

Milyen érzés volt egy ilyen különleges helyen forgatni?

- Nagyon felemelő, bár a feladatra koncentrálva sokszor szinte csak terepasztalként tekintettem a környező hegyekre és erdőkre. Emellett persze volt lehetőség kikapcsolni is, panaszra nem lehet okom, hiszen minden irányból csodálatos kép tárult a szem elé. Külön öröm számomra, hogy egy igen szerencsés szögből sikerült megrepülni a Kitzsteinhorn csúcsát. Bármikor szívesen visszamennék, amire legközelebb májusban lesz alkalom a tervek szerint.

Készítettél már klipet ehhez hasonló tájon/külföldön?

- Sajnos nem. Ez volt az első alkalom, amikor külföldön forgattam. Kedvelem a természetet, bár az általunk képviselt zenei irányzattal képez némi kontrasztot ez a képi világ, hiszen a hip-hop műfajról nem a természeti csodák jutnak eszébe az embernek. Mégis úgy gondolom, hogy ezt is meg kell mutatni, és mivel elsősorban nem egy csatornaszagú utcai stílust űzünk, ebben nincs is semmi összeférhetetlenség.

A földi felvételekben egy steadycam (kamerastabilizló eszköz) volt Marton Pál segítségére
Fotó: Martonné B. Ilona

Legutóbbi Veled készült cikkünkben említetted, hogy hamarosan a Te egyik dalodhoz is készül videoklip. Ennek hogy állnak az előkészületei?

- Nem szeretnénk elkapkodni a dolgot, egyelőre a tervezés van fókuszban. Mint korábban is említettem, egy remek csapattal dolgozunk ezen a projekten, ami szintén nem ebben a műfajban megszokott formában készül. Az alapokat lefektettük, a forgatókönyv készül, én pedig alig várom, hogy a közepébe csapjunk, mivel ez életem eddigi legigényesebb, legminőségibb produktuma lesz – ebben egészen biztos vagyok.

A feol.hu olvasói pedig bepillantást nyerhetnek a készülő klip felvételeibe is, Marton Pál, azaz Scrap, ugyanis megosztott velünk egy kicsi ízelítőt a forgatott anyagból.

Nehéz mást mondani, minthogy gyönyörű!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában