Több projektben is előrelépés történt

2019.12.13. 07:00

Kérdezték Cser-Palkovics András polgármestert, Instagramon felelt

„Az én ajtóm mindig nyitva áll” – indította egy kérdésre válaszolva instagramos fogadóóráját Cser-Palkovics András polgármester.

Szanyi-Nagy Judit

A jelentős forgalommal terhelt Balatoni út felújítása, bővítése iránt is érdeklődtek Illusztráció: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: FMH Archív / Illusztráció (Nagy Norbert)

Ha már nyitott ajtók: a városháza ablakaiból idén is megtekinthetők lesznek a város adventi fényei. Az épület egy része – így a polgármesteri iroda is – december 14-én, szombaton 16.30 órától bárki számára bejárható lesz. Apropó, advent: többen szóvá tették, hogy idén kevesebb bódé található a vásári forgatagban. Kiderült, ez csak szemfényvesztés: a polgármester utánajárt, és a Városgondnokság tájékoztatása szerint összesen eggyel kevesebb árusítóhelyiség üzemel a tavalyi évhez képest; számuk az elhelyezkedésük miatt tűnhet kevesebbnek.

A kérdezők jelentős része az új épületekről, új beruházásokról, felújításokról érdeklődött a közösségi fogadóórán.

A középiskolai kampusszal kapcsolatban kiderült: azt az ütemezés szerint nyáron kezdik el építeni, benne pedig az új Vasvári-gimnázium, a felújított Kodolányi-iskola és – a polgármester reményei szerint – a Tóparti gimnázium is helyet kap. A Fürdősor útburkolata és a Tóparti–Bregyó közötti sétány felújítása a középiskolai fejlesztési program része lesz.

A jelentős forgalommal terhelt Balatoni út felújítása, bővítése iránt is érdeklődtek
Illusztráció: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az intermodális csomóponttal kapcsolatban kiderült, december 10-én záródott le az alapterv koncepciója, vagyis megegyeztek a szereplők: az állam, a vasút- és a busztársaság, illetve a városvezetés. Ennek köszönhetően gyorsulhat a tervezés. De a Balatoni út felújítása, bővítése is napirenden van: az önkormányzat jelenleg a felüljáró statikai vizsgálatának eredményeit várja, s annak fényében dönt majd a beavatkozás mértékéről és időpontjáról.

Az Árpád-ház-program keretében 2020-ban elkezdődhet a Múzeum Fő utcai épületének felújítása, a kőtár építése, illetve az Aranybulla-emlékmű környezetének rendbetétele.

A jégcsarnokkal kapcsolatban a még hiányzó kormányzati döntésre várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában