szavazás

2019.11.11. 11:30

Olvasóink többsége támogatja, hogy Fehérvár és Esztergom legyen az augusztus 20-i ünnepségek központja

feol.hu

Cser-Palkovics András közösségi oldalán osztotta meg gondolatait arról, hogy miért Budapesten tartják a Szent István-napi ünnepségeket, ha a frissen megválasztott közgyűlés egyik első döntése arról szólt, hogy elodázzák Szent István szobrának a felállítását. Ennek kapcsán kérdeztük meg Olvasóinkat, hogy Önöknek mi a véleménye erről? Támogatják-e a székesfehérvári polgármester indítványát, miszerint az augusztus 20-i ünnepségek fő helyszíne ne Budapest, hanem Esztergom és Székesfehérvár legyen karöltve?

Olvasóink többsége támogatja a javaslatot, 43%-uk szerint mindkét város ezer szállal kötődik Szent Istvánhoz. Ennél is messzebb mentek azok, akik szerint csak és kizárólag Székesfehérvár legyen a házigazdája az állami ünnepnek: erre a szavazatok 18%-a érkezett. A szavazók pontosan negyede egyáltalán nem támogatja az ötletet semmilyen formában, míg Olvasóink 14%-át egyáltalán nem érdekli, hol ünnepel az ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában