a rezsicsökkentés nagy vesztesei

2019.11.23. 07:30

Áfacsökkentés: olcsóbban adná a tűzifát a Mi Hazánk Mozgalom

A tűzifa áfacsökkentését és kedvezményes árú tűzifa biztosítását szorgalmazta péntek délelőtti fehérvári sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom.

FMH

Veszett fejsze nyele – reméljük, ez a mondás nem lesz igaz erre az eljárásra

Forrás: Pixabay

Árgyelán János, a Mi Hazánk Mozgalom pártigazgatója pénteken délelőtt 10 órakor a székesfehérvári Szent István téren tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: teljes mértékben áfamentessé tennék a tűzifát, mert a fával fűtő családok teljes egészében kimaradtak a rezsicsökkentésből. Mint fogalmazott, a rezsicsökkentés nagy vesztesei azok a családok, akik kizárólag fával fűtenek.

Árgyelán szerint ez a rezsicsökkentés eddigi terheinek elenyésző hányadát jelentené, viszont óriási segítség volna az érintett háztartásoknak. A Mi Hazánk ezért törvényjavaslatot nyújt be az áfamentesítés érdekében; emellett egy olyan rendelet megfogalmazását is javasolja, amely az áfamentesség mellett kedvezményes árú tűzifát biztosítana az olyan nagycsaládoknak, akik munkahellyel és munkajövedelemmel rendelkeznek.

A Mi Hazánk hasznosnak tartaná, ha a közmunkások a közmunka keretében segíthetnének az idős, beteg vagy egyedülálló emberek tűzifaellátásában. A Mi Hazánk Ifjai országos akciót indítanak, amelynek keretében több településen segítenek az idős embereknek a tűzifa szállításában, felaprításában, raktározásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában