Nem jótett, hanem kötelesség segíteni!

2019.10.21. 08:00

Sportpályát avattak Polgárdi-Tekerespusztán

A meghívó Tekerespusztáról, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény fogyatékos személyeket ápoló és gondozó otthonából érkezett szerkesztőségünkbe. Sportpályát avattak.

V. Varga József

Az otthon sportpályáját focitornával avatták

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Tegyék széppé ezt a napot mások és a maguk számára is! – köszöntötte a szombati ünnepség résztvevőit, a lakókat és a vendégeket Hajduné Reith Mónika, a polgárdi-tekerespusztai otthon telephelyvezetője. – Mai napunk apropója az új sportpályánk átadó ünnepsége, valamint az alkalomból szervezett kispályás labdarúgótorna lebonyolítása.

Az intézmény jó pár hónapja került kapcsolatba a Fehérvár Travel Alapítvánnyal. Mészáros Imre irodavezető – látva, hogy az otthonnak nagy-nagy szüksége van sok mindenre – pályázati lehetőséget ajánlott a számukra. A „kell” kategórián túl inkább amolyan ajándékot; mondják meg, minek is örülnének a legjobban. Tekeresen merészen a sportpálya felújítására gondoltak. És lőn: 15 millió forintos támogatást nyertek az alapítvány pályázatán.

– Köszönjük az alapítványnak, hogy álmaink valóra válhattak; nekünk, a használóknak pedig váljék az egészségünkre! – tette hozzá az otthon vezetője.

Az intézmény lakói őszinte örömmel üdvözölték a körükben megjelent vizitálókat, a „civileket” és a futballtornán résztvevő csapatokat. Az öt gárda – a budapesti, a lepsényi-mezőszentgyörgyi, a polgárdi, a polgárdi-tekerespusztai és a székesfehérvári alakulat – körmérkőzéseken döntötte el a dobogós helyezések sorsát. A tornán a Tapi fantázianevű különítmény (Budapest, Tapolcsányi kollégium) győzött, megelőzve a 7-es Presszó (Polgárdi) és a Fehérvár Travel (Székesfehérvár) csapatát – számolt be a végeredményről Becseics Sándor, az otthon szakmai vezetője.

Az otthon sportpályáját focitornával avatták
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Igari Antal, a Fehérvár Travel Alapítvány kuratóriumának elnöke és Ribi Péter, az utazási iroda ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy számukra egyértelmű a nyitottság, rászoruló embertársaink segítése, támogatása. Jelmondatuk is ezt erősíti: „Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában