Merre pörög a hinta?

2019.09.25. 07:10

Jótékonysággal fűszerezett családi nap Mezőkomáromban

Visszarepültek az időben, a körhintán pedig előre – avagy Mezőkomáromba invitálták családi napra az érdeklődőket.

Szanyi-Nagy Judit

Siófokról érkeztek a közelharcot bemutatók Fotó: Borbély Mariann

A mintegy ezerfős Mezőkomáromban száz felé közelített azoknak a száma, akik részt vettek a település legutóbbi családi napján. Természetesen jellemzően családok látogattak el az iskola udvarán zajlott rendezvényre, de az sem volt ritka, hogy a szomszédos településekről, például Szabadhídvégről vagy Lajoskomáromból érkeztek a mulatságra – tudtuk meg Borbély Mariann szervezőtől.

A pályázati támogatásból életre hívott eseményen a gyermekek lényegében mindent díjmentesen használhattak: arcfestésként körvonalazódtak az egyes figurák, csillámtetoválások kerültek a karokra, a feszültséget pedig a körhintán és az ugrálóvárban lehetett oldani.

Siófokról érkeztek a közelharcot bemutatók
Fotó: Borbély Mariann

A terepen az Onogur Hagyományőrző Egyesület is berendezkedett, akik Siófokról jurtát, népi játékokat hoztak magukkal, de íjászat és fegyveres közelharc-bemutató is szerepelt a programjaik között.

Az udvaron egy jótékonysági turkáló is helyet kapott, ahol Mészöly Hajnalka a siófoki állatvédők önkénteseként gyűjtött a szervezet számára. A napot két rockzenekar (a környéken jól ismert Keleti Sor Rock Band és a Fall in December) koncertje zárta, valamint egy hajnalig tartó retró diszkó. Aki utóbbi esetében belépőjegyet vásárolt, hozzájárult a helyi iskola és óvoda fejlesztéséhez, bővítéséhez: összesen 70 ezer forint támogatás gyűlt össze a két intézmény javára.

A következő családi nap előreláthatólag decemberre datálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában