Ő is esélyes a megtisztelő címre

2019.09.27. 15:30

A nemzet háziorvosa lehet Fekete Borbála, aki három településen is praktizál

Pályázatot írt ki A nemzet háziorvosa címmel az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az idén 9. alkalommal futó pályázat célja, hogy megtalálják a legjobb praxisokat határon innen és túl, növelve a háziorvosok, nővérek megbecsülését.

Kállai Félix

A képen (balról jobbra) a doktornő a munkatársaival: Konczné Talpai Tímea, Farkas Mónika, Szilágyi Lajosné Zsuzsanna, Fekete Borbála, Nagy Veronika, Molnár Tamásné Ildikó Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaúvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Fekete Borbála, Baracs, Daruszentmiklós és Kisapostag háziorvosa bejutott az ország tíz legjobb orvosa közé. A doktornőt 281 pályázati történetből választották be a 10-es listába. Most az olvasókon a sor, hiszen támogató szavazatukkal A nemzet háziorvosa cím birtokosa lehet. Az internetes szavazatokat október 5-ig lehet leadni. Egy IP-címről négy óra elteltével szavazhatnak újra!

A szavazáshoz mobiltelefon is használható.

A kérdésre, miszerint mit szólt ahhoz, hogy többen is jelölték A nemzet háziorvosának, Fekete Borbála azt felelte:

– Meglepett és nagyon örültem neki! A történet egy olyan olvasói levéllel indult, ami a Dunaújvárosi Hírlapban jelent meg. Aranyos Sándor írta le azt a történetet, amelyet Csillagné Marikától, a szomszédjától hallott. Ezek alapján jelöltek erre a megtisztelő címre.

Fekete Borbála öt személytől kapott ajánlást A nemzet háziorvosa címre, ezekből idézünk:

Ninuszné Pergel Julianna, Daruszentmiklós: „Borika doktornő 2016 januárjában kezdte praxisát nálunk, Daruszentmiklóson. Roppant hamar megszerettük, mert mindig fáradhatatlanul és mosolyogva végzi a gyógyító munkáját. Minden alkalommal érezzük, hogy fontosak vagyunk a számára. Rendelési időn kívül is jön, ha kell. Nemegyszer megtette ezt beteg édesanyámmal. Ha kell, életet ment, teszi mindezt úgy, hogy másik településen is rendel, ráadásul ügyel a Szent Pantaleon Kórház sürgősségi osztályán is. Mindig mindenkinek segít, méghozzá gondolkodás nélkül! Minden tiszteletem az övé! Biztos vagyok abban, hogy megérdemli az elismerést! Köszönjük, doktornő!”

A képen (balról jobbra) a doktornő a munkatársaival: Konczné Talpai Tímea, Farkas Mónika, Szilágyi Lajosné Zsuzsanna, Fekete Borbála, Nagy Veronika, Molnár Tamásné Ildikó
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaúvárosi Hírlap

Darab Gizella Rozália, Daruszentmiklós: „Párommal 8 kiskorú gyermeket nevelünk, így elég sűrűn van szükség háziorvosi vizsgálatokra, mivel külterületen élünk, ez év májusig autónk sem volt. Így éveken keresztül a tömegközlekedésre voltunk utalva, ami nem mindig passzolt a rendelési idővel, s többször előfordult, hogy kérés nélkül telefonos egyeztetést követően a doktornő felajánlotta, hogy kijön a gyermekekhez megvizsgálni őket, ez önmagában nem is lett volna nagy dolog, de mindig rendelési idő után, a szabadidejében jött, sohasem a munkaidejében. Múlt télen volt egy olyan alkalom, amikor a latyakos úton nem tudott kijönni hozzánk autóval, s a műút végétől gyalog jött megvizsgálni a beteg gyermekemet. Ha bármikor mentünk a rendelésére, mindig meglepően udvarias és segítőkész – számomra ez igen kellemes gesztus: mert elődei rendszeresen lekezelően bántak velünk, a nagy családunk miatt negatívan véleményeztek. Ezt azért tartom nagy dolognak, mert a 7 éves, tartósan beteg gyermekem s a 3 és 1 éves kislányom mindig velünk van, és persze ha valamelyik nagyobb gyermekünk a beteg, akkor ő is. Borbála nem az első háziorvosunk, szóval bőven van viszonyítási alapom, mindig pontosan diagnosztizálta akár a mi, akár gyermekeink épp aktuális betegségét, míg elődeinél volt, hogy úgy éreztem, csak találgatnak, s a rendelőben sem fogadtak ilyen elhivatottsággal s profi ellátással minket. ”

Brilik Irén, Baracs: „Biztos vagyok abban, hogy a mi doktor nénink a legjobb! Kedves, törődik a betegeivel és nem utolsósorban nagyon érti az orvoslást. Mindig, mindenkihez van egy jó szava, és képes a rendelési idő után is ellátni bennünket, sőt felkeresni is, ha hívjuk. Nem csak kedves, szeretetre méltó, jó orvos is. Mindig tudja, hogy mikor mit kell adni a betegnek. Három települést lát el, mindenhol szeretik a betegek. Számára mindegy, hogy valaki szegény vagy gazdag. Mindenkivel egyformán fi gyelmes, gondoskodó. Nagyon megérdemli az ország háziorvosa címet! Sokan szurkolunk neki! Valamint azt szeretnénk, tudja meg mindenki: az igaz magyar ember jóakaratú, önzetlen, emberséges. Amilyen a mi doktornőnk, és amilyenek a betegnek segítő baracsiak is.”

Nagy Attila, Kisapostag polgármestere: „Polgármesterként szeretném háziorvosunkat, Fekete Borbálát a címre felterjeszteni. Településünkön 2011 óta látja el a háziorvosi feladatokat. Mind szakemberként, mind magánemberként érdemesnek tartom a kitüntetésre, hiszen amikor a településen élőknek szükségük van rá, akkor az első szóra segít, akár a szabadidejének a terhére is! Asszisztensnőjével, Szilá gyi Lajosné Zsuzsannával is nagyszerű párost alkotnak a falubeliek örömére. Minden betegéhez lojális és segítőkész, hozzá bátran lehet a problémáinkkal fordulni, próbál megoldást találni a legnehezebb helyzetekben is! Én személy szerint nagyon örülök, és büszke vagyok rá, hogy településünkön egy ilyen szaktudással és hozzáállással rendelkező háziorvos dolgozik, aki ember a szó minden értelmében!”

RÉSZLET ARANYOS SÁNDOR AJÁNLÁSÁBÓL

A rák utolsó stádiumában légzőkészülékre volt szüksége az asszonynak. Marika elmondása alapján a baj akkor lett igazán aggasztó, amikor a sorozatos rosszullétekkor a beteg elhasználta az oxigént, kifogyóban volt a palack. Azonnal értesítettem a háziorvost, Fekete Borbálát, és elmondtam neki, mi a gond. A doktornő perceken belül megérkezett. Látta, hogy nagy a baj, a légzés megtámogatásához szükség van sürgősen egy új palackra. Ami ezután történt, az nem mindennapi. A Baracshoz legközelebbi oxigénpalack-elosztó hely Alsónémediben található – ami nem itt van a szomszédban. A doktornő beült a saját autójába, azonnal elhajtott Alsónémedibe, és – erős nyomást gyakorolva az ottani elosztóra – szerzett palackot a betegének, napi bérleti díj ellenében. Mindezt a saját költségén vállalta! Amikor a szállító legközelebb hozta az új palackot, azt mondta Marikának, hogy soha az életben nem hallott és nem látott még senkit, aki így kiállt azért, hogy könnyebbé, elviselhetőbbé tegye a betege életét! Ő Fekete Borbála, a mi orvosunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában