Minden területet érintettek a fejlesztések

2019.08.14. 14:00

Városhoz illő, méltó a dinamizmus Bodajkon

A történelem lassan, de megállíthatatlanul forgó kerekének csak egy kattanás az az idő, mióta ez a település város lett, ám az itt élők és vezetőik számára kiemelt fontoságú, hogy ha úgy döntöttek, város lesz, akkor nézzen is ki úgy!

Palocsai Jenő

A nem is olyan régen épült egészségház állta a rohamot, ám megérett az idő egy alapos és teljes körű felújításra, ami pályázati forrásból, 20 millió forintos támogatással valósult meg

Fotó: FMH-archv

Még a ciklus elején belevágott a fiatal város egy 336 milliós pályázatból finanszírozott beruházásba, melyből csak az önrész volt 50 millió forint, melyet egy későbbi pályázat során sikerült támogatásként visszakapniuk. A hatalmas összegből az önkormányzat tulajdonában lévő intézmények energetikai korszerűsítését végezték el. Szintén az első intézkedések egyike volt, hogy megújult Bodajk Város Önkormányzat hivatalos folyóirata, új arculatot kapott a honlap és megalakult a Bodajki Értéktár Bizottság.

Közlekedés, játszóterek

A gyalogos közlekedést is biztonságosabbá tették és teszik mind a mai napig. A várost átszelő országos közút több pontján is gyalogátkelőhelyet alakítottak ki mintegy 21 millió Ft értékben, és töretlenül halad a járdaépítés és felújítás a településen. Az idén kicserélték az összes rossz állapotú közlekedési jelzőtáblákat is. Az elmúlt 5 év alatt 42 millió Ft-ot meghaladó összeget fordítottak járdafelújításra, melyből 15 millió Ft volt a pályázati támogatás, a fennmaradó részt önerőből finanszírozták. A játszóterek bútorzata is folyamatosan újul és változik, a Bányász lakótelepen és a „Sakk” játszótéren 6 millió forint értékben telepítettek eszközöket, és kialakítottak egy „C” típusú sportparkot a Bányász lakótelep Közparkjában, mely 10,2 millió Ft összegű nyertes pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg.

A nem is olyan régen épült egészségház állta a rohamot, ám megérett az idő egy alapos és teljes körű felújításra, ami pályázati forrásból, 20 millió forintos támogatással valósult meg
Fotó: FMH-archv

Vízrendezés, aszfaltozás, Szűz Mária Kegyhely

Vízrendezés keretében árok- és áteresztisztításra, burkolt árok megépítésére 31,2 millió Ft-ot fordítottak, melyhez sikeres pályázatok útján a támogatás mértéke 8 millió forint volt. A nagyobb forgalmat bonyolító utakat folyamatosan aszfaltoztatták, de a kisebb mellékutcákat is mart aszfaltréteggel burkolják, melyre majdnem 51 millió forintot költött az önkormányzat, ebből 30 millió Ft volt a pályázati támogatás. Az egyik legnagyobb beruházás a 1,5 milliárd forint támogatást elnyerő Bodajki Segítő Szűz Mária Kegyhely felújítása volt, mely jelenleg is zajlik. Nemcsak a templom és a rendház épülete, hanem annak közvetlen környezete is megújul a kivitelezők hosszú ottléte alatt.

További tervek

Wurczinger Lóránt polgármester bízik a jövőben, nagy tervek állnak megvalósításra várva. Az egyik rögtön egy nagy falat, ugyanis, ha minden jól alakul, akkor nagy eséllyel, mintegy 380 millió forint támogatás segítségével megújulhat a Tófürdő környéke, a volt Mozi épülete, lehetőség nyílik piac kialakítására. A Bodajki Általános Iskola 46 milliós felújítása – nagy örömünkre – már a napokban el is kezdődik. A város nemcsak fejlődik, szépül, hanem az optikai kábelrendszer és egy 280 milliós naperőműpark kiépítésének is köszönhetően modernizálódik, de biztonságosabbá is válik, hiszen már most figyeli az utakat a 10.6 millió forintba kerülő, 25 kamerás térfigyelő rendszer.

A fejlesztéseknek az igazán fiatalok is örülnek
Fotó: önkormányzat

A nem is olyan régen épült egészségház állta a rohamot, de már megérett az idő egy alapos és teljeskörű felújításra, ezért pályázati forrásból, 20 millió forintos támogatással épült meg. A tatarozás költségeit részben az önkormányzat állta, a 4,4 milliós önrész kifizetésével. Végezetül ki kell emelni, hogy a hivatal épülete is megszépült az utóbbi évben, mintegy 20 millió forintos támogatással, 42 millió forintos összköltséggel. A beruházás eredményeként az udvar felől új nyílászárókat építettek be, az utcafront felől a régieket rekonstruálták, szigetelték a födémet és a homlokzatot, kicserélték a gázkazánt, a tetőre pedig napelemek kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában