Százszorszép az óvoda!

2019.08.29. 11:30

Megújult a gyermekintézmény Tácon, és kerékpárút is épül

Kerékpárút épül a Gorsiumig, melynek építési munkaterületét szerdán délután adták át Tácon, a Séd-Nádor hídja mentén. Ezt követően a program a megújult Százszorszép Óvoda átadási ünnepségével folytatódott a Kossuth utcában.

V. Varga József

A remények szerint a befejeződött felújítást követően felépülhet a hiányzó óvodai tornaszoba Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Amint már beszámoltunk róla, a kerékpárút létesítésével potenciálisan aktív és ökoturisztikai célponttá teszik a nemzetközi hírű Gorsium Régészeti Parkot a kerékpáros turisták számára is. A 6,7 kilométer hosszúságú kerékpárút a szabadbattyáni vasútállomástól a Sárvíz völgyén át vezet majd egészen Tácig, a szabadtéri múzeumig. A beruházás 276,86 millió forint európai uniós és állami forrásból valósul meg.

Horváth Tamás polgármester, Dukai Miklós helyettes államtitkár és Várhegyi Éva óvodavezető a szalagátvágáson
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

A szerdai munkaterület-átadáson megjelent Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Horváth Tamás, Tác polgármestere, valamint számos területfejlesztési szakember és a kivitelező cég vezetése. Elhangzott: a jövő héten megkezdődnek a munkák, a kerékpárút átadása decemberben várható.

– Egy régi álom valósul meg a kerékpárút építésével, nemcsak a déli térségé, de egész Fejér megyéé: Gorsiumot hamarosan kerékpárral is meg lehet majd közelíteni – emelte ki egyebek között Molnár Krisztián. – A nyomvonal festői tájon, pompás természeti környezetben, a folyópart mentén halad: csábító turisztikai fejlesztéssel gyarapodik a térség. A tervek szerint nemsokára a teljes

kerékpáros összeköttetés is kiépülhet a koronázóvárostól, Székesfehérvártól déli irányban, ugyanis szeretnénk folytatni a munkát, mellyel összességében mintegy 40 kilométernyi kerékpárút létesülhet majd a táci, illetve a soponyai ökocentrumig tartó szakasszal együtt egészen a déli megyehatárig.

Átadták a Gorsium kerékpár munkaterületét. Varga Gábor (j2), a térség országgyűlési képviselője, Horváth Tamás, Tác polgármestere és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke területfejlesztési szakemberek és a kivitelező képviselőinek társaságában
Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

 

A nevelési év kezdetére megújult a falu százéves óvodája. Ünnepélyes avatásán köszöntőt mondott Dukai Miklós, önkormányzati helyettes államtitkár, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Horváth Tamás faluvezető. A nemzeti színű szalagot is ők vágták át, Molnár Krisztiánnal és Várhegyi Éva óvodavezetővel kiegészülve.

Megújult a százéves óvoda is

Az életveszélyessé nyilvánított óvodából ki kellett költözni az aprónépnek, a régi iskolánál nyertek elhelyezést, míg a bővítés a teljes felújítással egyetemben megvalósult. A 100 millió forintos forrás két egyenlő részből tevődött össze: vis maior és területfejlesztési támogatásból.

A remények szerint a befejeződött felújítást követően felépülhet a hiányzó óvodai tornaszoba
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Dukai Miklós ünnepi köszöntőjében kiemelte: egy közösségnek fontos az értékek megőrzése és a jövő generációról való gondoskodás. Így újulhatott meg a falu százéves óvodája, mely napjaink emblematikus filozófiáját is megtestesíti, jelesül: a kormány számára a legfontosabbak a családok és a családokban felnövekvő gyermekek.

 

Varga Gábor a felújított óvoda átadása mellett más jó hírrel is szolgált: reményeik szerint belátható időn belül felépülhet az óvodai tornaszoba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában