szavazzon ön is!

2019.08.27. 16:00

Keresik a nemzet háziorvosát

Az Emmi egészségügyért felelős államtitkárságának égisze alatt elindult „A nemzet háziorvosa” pályázat. Szeptember 14-ig küldhetők be háziorvosokról és a velük dolgozó nővérekről az ajánlások.

S. Töttő Rita

A méhnyakrákszűrést szakorvosnál is el lehet végeztetni, s ő az, aki minden esetben tanácsot ad, ha rossz az eredmény

Forrás: shutterstock

Bár a háziorvosokat elsősorban pácienseik ajánlhatják, várják az önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, alapítványok, iskolák, idősotthonok, egyházkerületek, szerkesztőségek ajánlásait is. A pályázat a hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek megbecsülését, presztízsét óhajtja erősíteni, így idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű háziorvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretné irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét, határon innen és határon túl. Eddig 140 érvényes ajánlás érkezett – tájékoztatott az Emmi. A pályázatra beküldött történetek szereplői egytől egyig olyan köztiszteletben álló gyógyítók, akiket a betegeik tisztelnek és becsülnek, nem csupán magas szakmai tudásukért, de azért is, mert felelősen, elkötelezetten, szeretettel viselik gondját a rájuk bízott embereknek. Nem egyszerűen végzik a dolgukat, betegeik és hazájuk iránt is elkötelezett gyógyítók. A pályázatra az www.evpraxisa.hu oldalon lehet leadni az ajánlásokat szeptember 14-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában