Az érdeklődők előtt be is mutatkoztak a táborozók

2019.07.17. 17:00

MÁN’ART gyerektábor hatodik éve

Az országban egyedülálló módon rendezik meg gyerekeknek az összművészeti alkotótábort Mán’art címmel, immáron hatodik éve. Idén a dráma, fotó, videó és vizuális műhelyek témája a fény volt.

Zsohár Melinda

Az érdeklődők előtt be is mutatkoztak a táborozók Fotó: Tót Rózsa

A gyerekek más és más módon értelmezték és jelenítették meg a választott témát az adott művészeti ág kínálta lehetőség segítségével.

Camera obscura képe – Művelődési ház
Fotó: Tót Rózsa

Közel 50 gyerek, 5 középiskolás segítő és 12 felnőtt alkotott együtt 5 napon át, Véssey Vera szervező, könyvtárvezető irányításával.

Műhelyvezetők: Tót Rózsa, Kellermann Gitta, Benedek Elemér, Véssey Vera, Czirkelbach Erzsébet, Móka János, Heim Zsuzsi, Fazekas Orsolya, Vadászy Eszter, Halász Judit, Gimesi András Gime
Fotó: Tót Rózsa

A tábor zárásaként bemutatkoztak alkotásaikkal a művelődési házban. A drámaműhely mozgásművészeti alapokat is beépítve, fények segítségével három előadást hozott létre.

Az érdeklődők előtt be is mutatkoztak a táborozók Fotó: Tót Rózsa

A fotóműhely témái voltak: camera obscura, fotogram (fényérzékeny papíron megvillantott tárgyak), árnyékvadászat, tematikus fotózás. Az alkotások a könyvtárban megtekinthetők. A vizuális műhely árnyjátékkal kísérletezett.

Fotó: Tót Rózsa

Fényforrás segítségével átalakított használati tárgyak és személyek árnyéka formálódott képpé. A videóműhely – a gyerekek ötlete alapján – az árnyék és a fény harcát álmodta kisfilmre.

Fotó: Tót Rózsa

A tábor a Mányi Közösségért Egyesület szervezésében, a község önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában