Feledhetetlen élmény marad

2019.07.16. 07:02

Játékosan örültek az Úrban egy héten át a táborlakók Fehérvárcsurgón

Pályázati támogatásnak köszönhetően táborozhatott 35 fiatal a Kaszap István Katolikus Ifjúsági Szabadidőközpontban július 7-től 12-ig. A tábor lakói a Bodajki lelkipásztori körzet falvaiból, Bodajkról, Magyaralmásról, Iszkaszentgyörgyről és Zámolyról érkeztek.

Palocsai Jenő

A hittantábor résztvevői a zirci apátságba is ellátogattak Fotó: Bechtold Csanád

Vasárnap délután egymással és a tábor szabályaival ismerkedtek a gyerekek. Hétfőn felfedezték a teremtett világ ajándékait, és a belőlük fakadó örömöket. Szabadulószobában a gyerekek nyomon követhették a teremtés napjait, a kézművesfoglalkozásokon pedig virágot készítettek méhecskével, majd harmonikakönyvet színeztek a teremtés napjairól – számolt be lapunknak Bechtold Zsuzska hitoktató, a tábor vezetője.

A tábor mottója idén ez volt: „Örüljetek az Úrban szüntelenül”

Kedd az örvendezés napja volt, hogy Isten megerősítette szövetségét Noéval, és ennek jeléül szivárványt helyezett az égre. Megkezdődött az udvaron a bárka építése gallyakból, és közben megtanulták a tábor dalát, sőt készítettek egy képet papírtányérból a bibliai történethez. Szerdán Zircre utaztak, ellátogatva a ciszterci szerzetesek gyönyörű templomához, majd megnézték a Bakonyi Természettudományi Múzeumot is, ahol a gyerekek felismerték az őket körülvevő állatokat, növényeket, ásványokat.

Csütörtökön a közösen épített bárka közepére kereszt került, rajta vitorla, melyen a következő írás olvasható: Jézus Krisztus számunkra a bárka! Az aznapi téma az Újszövetség örömhíre volt. Jézus Krisztus, aki megváltott minket, és aki által örök életet kaptunk.

Padlóképet is készítettek ez alkalomból, melynek közepén textil Jézus-ikon volt. A képből napot formáztak kendők segítségével, hiszen Krisztus a világ világossága. Ellátogatott a táborba Csuporné Angyal Zsuzsanna Csokonai-díjas fazekas és mézesbábos népi iparművész, akinek segítségével agyagkereszteket készítettek a gyerekek.

A hittantábor résztvevői a zirci apátságba is ellátogattak Fotó: Bechtold Csanád

Az utolsó napon bejárták a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkját Imre Gábor vezetésével, és megcsodálhatták belülről is a kastélyt Fekete Ágnes segítségével. Sokat játszottak is, sor- és váltóversenyeket, menetleveles csapatversenyt, kidobót, fogócskákat. A tábor újdonsága és egyben nagy kedvence a méta lett. Reggelente szentmisével kezdték a napot, este pedig imádsággal zárták, hálát adva az Úrtól kapott örömökért.

Bechtold Zsuzska hitoktató, a
tábor vezetője Fotó: a család

Az utolsó este, ahogy az lenni szokott, tábortűz mellett énekeltek és elemezték, értékelték az eseményeket, versenyeredményeket. Végül hálaadó gitáros szentmisével ért véget a táborozás, melyre a gyerekek szülei is kaptak meghívót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában