A Városgondnokság szerint a járda korrekt

2019.07.04. 07:07

A járda miatt vizesedik a fal?

Kőrösi Jenőné, Havranek utcai olvasónk a napokban azzal a panasszal keresett fel minket, hogy az utcára néző két szobájának fala vizesedik. Azt mondja, a jelenség azóta áll fent, amióta a Városgondnokság megcsinálta a ház előtti járdát.

Borsányi Bea

Olvasónk szerint a háza előtti szakasz javításával orvosolni lehetne a problémát, a beázást Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Járdaépítés zajlik a Havranek utca elején, a Szent Sebestyén templom előtti kis tér túloldalán. Panaszosunk gondolta, ha már úgyis dolgoznak, megkéri a Városgondnokságot, korrigálják az ő háza előtti pár métert is, amely – a Városgondnokság nyilvántartása szerint – 2013 júniusában lett felújítva.

Ahogy azt Kőrösi Jenőné elmesélte, kifejezetten az ő kérésükre készült ez a munka, mivel férje középkori kő,- és újkori téglagyűjteményéből akkor nyílt kiállítás a ház udvarán, és nem szerették volna, ha valaki balesetet szenved az utcán. A járdából ugyanis két nagy aknafedél emelkedett ki, illetve egy ott lévő, több mint 50 éves ostorfa gyökere felnyomta a járda felületét. Az asszony szerint azonban nem jól oldották meg a feladatot a Városgondnokság munkatársai, akik ahelyett, hogy levéstek volna az aknából, amelynek fedelei így lejjebb kerültek volna, a járda szintjét emelték meg mintegy 15-20 centiméterrel, a fedelek magasságára. Szerinte két szobájának fala azóta vizesedik alulról, amióta a járdát megemelték és így az a vízszigetelés fölé került. Eddig csak azért nem tette a problémát szóvá a hivatalban, mert nem akart vitát. Ám most, hogy látja, járdát építenek éppen az ő járdaszakaszának folytatásában, úgy gondolta, lehetne cselekedni és egy füst alatt orvosolhatnák a problémát.

Olvasónk szerint a háza előtti szakasz javításával orvosolni lehetne a problémát, a beázást
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Lapunk természetesen megkereste a Városgondnokságot, ahonnan Bozai István, városgondnoktól a következő választ kapta: „A munkakezdés előtt többször egyeztettünk a lakókkal, jeleztük minden érintettnek, hogy a vakolatmentes, rossz állapotú, felújítás előtti tégla lábazat elkészültéig várni kellene és csak utána megépíteni a kért járdaszakaszt. A munkát azonban nem akarták elhalasztani, azt az ott lakó hölgy kifejezett kérésére kezdtük meg és végeztük el, a kapubejáróban természetesen szilárd alépítményi réteggel. Az aszfalt a házfal csatlakozási vonalában is vízzáró, a járda pedig 1,5- 2 százalékot lejt a zöldterület irányába, illetve a teljes terepesés is markánsan ellentétes irányú. Ez a helyszínen most is jól látható. Így nyilvánvaló, hogy a lábazatnak a közterületi létesítmények miatti felázása teljességgel kizárható. Összességében tehát a járda korrekt műszaki tartalommal épült, most is hibátlan állapotú és a funkcióját azóta is maradéktalanul betölti.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában