irodalmi pályázat

2019.06.17. 18:00

Nem hagyják feledni Wekerlét

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány és a Lamberg-kastély Művelődési Központ szervezésében irodalmi pályázat indul.

Palocsai Jenő

A pályázat célja Wekerle Sándor történelmi emlékezetének megőrzése, saját kora, a jelenkori párhuzamok, a személyes élmények bemutatása. Olyan novellák elkészítésére buzdítják a pályázat kiírói az írói vénával rendelkezőket, melyekben megmutatkozik a móri születésű politikus személyisége. A történetek játszódhatnak Wekerle korában, de akár a jelenkorban is.

Két kategóriában indul majd meg a versengés. Az ifjúsági kategóriában a 14 és 18 éves kor közöttiek vehetnek részt. A pályázaton amatőr és már ismert, publikált művekkel rendelkező írók egyaránt részt vehetnek. Földrajzi, területi megkötés nincs, de a kiírók elsősorban Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein élők novelláit várják.

A nyeremény 100 ezer forint és egy díszoklevél kategóriánként. Az elkészült novellák terjedelme minimum kettő, de maximum nyolc A/4-es oldal lehet, a leadási határidő 2019. szeptember 30.

A díjátadás november 14-én, Móron lesz, a Wekerle Napok rendezvényén, de bemutatót is tartanak majd, melynek keretében vagy a szerző, vagy felkért színművész olvassa fel a kategóriánkénti legjobb írást az eredményhirdetést követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában