Cél a világszínvonalú képzés biztosítása

2019.05.16. 11:30

Változások jönnek a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán

Harmadik alkalommal várták a középiskolák szakmai vezetőit a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, ahol egy reggeli mellett kötetlen beszélgetés formájában tájékoztattak az egyetem programjáról, illetve a képzésben bekövetkező változásokról is.

Borsányi Bea

Az iskolaigazgatók is hallottak újat az eseményen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Javában zajlanak az érettségik, a felvételi eljárás procedúrája abba a szakaszba érkezett, amelyben a diákok a sikeres felvételihez szükséges pontokat gyűjtögetik, ám a BCE-n úgy gondolták, a jövőben várható változásokról már most érdemes beszélni. András Krisztina, a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja rámutatott, évek óta emelkedik a hozzájuk jelentkezők száma, amely idén februárban meghaladta az 1800-at, és bár annak ellenére, hogy a hallgatók legnagyobb része Fejér, illetve Pest megyéből kerül ki, az ország minden megyéjéből érkeznek diákok az egyetemre.

Az iskolaigazgatók is hallottak újat az eseményen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egyetem Székesfehérvári Campusán a bejáratott képzés karaktere továbbra is marad – alapjában véve a jövőben is az üzleti élet számára képeznek szakembereket –, de ezzel egy időben változások is lesznek a következő időszakban. Erről már az egyetem stratégiai igazgatója, Barta Márton beszélt.

Magas szintű, értékes diploma

Mind közül a legfontosabb változás az, hogy június 1-től a Budapesti Corvinus Egyetem állami fenntartású intézményből alapítványi fenntartásúvá válik. A híresztelésekkel ellentétben azonban a jelenlegivel azonos nagyságrendben továbbra is elérhetők lesznek a térítésmentes helyek, a jövőben ezek Corvinus ösztöndíjas képzés néven futnak majd a felvételi eljárásban. Ugyancsak megmaradnak a teljesítmény vagy rászorultság alapján igényelhető egyéb ösztöndíjak is. A képzésben pedig olyan, több évig tartó folyamat eredményeként létrejövő változtatásokat eszközölnek majd, amelyeket a duális képzésben együttműködő partner vállalatoktól kapott visszajelzésekre alapoznak. Az egyik ilyen, hogy a turizmus-vendéglátás szakot egy külföldön töltött tanév beiktatásával 4+1 évesre emelik.

A duális képzés kapcsán Marcalekné Kormos Cecília, duális koordinációs központvezető elmondta, 4 képzésben jelenleg 33 különböző céggel és vállalattal működik együtt az egyetem, de a szám folyamatosan nő. A végcél, hogy az egyetem olyan világszínvonalú képzést biztosítson Magyarországon, ami itthon tartja a diákokat és magas szintű, értékes diplomát ad a kezükbe.

A campus június 3–5. között rendezi meg a Tudástőzsde című, középiskolásoknak szóló programkavalkádját, ahol megmutatják az egyetemi életet, és több mint 30 előadást tartanak a legkülönfélébb témákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában