négyéves

2019.05.17. 11:00

Sárkeszi gyereknapján a falukemencét is megünneplik

A falukemence, a birtokba vett bicikliút és a falu fiatalokkal való népességgyarapodása egy­aránt eredménye az ősszel záruló ötéves önkormányzati ciklusnak.

Majer Tamás

Sárkeszi gyereknapján – holnap délelőtt 10 órától! – a falukemencét is megünneplik

Fotó: FMH-archív

Kicsit többen, mint hatszázan élnek Sárkesziben. Az apró település két részből áll, a nyugati oldalán lévő Kiskeszi „kiesik” a faluközpontból. A kétszer egysávos, normál autó­út persze oda vezet. Ennek oldalán készült el tavaly egy 1795 méter hosszú kerékpárút, amely minden bizonnyal – és egy kis egymásra figyeléssel – a gyalogszerrel közlekedőket is segíti.

A 126 millió forintos támogatás révén létrejött út műszaki átadója 2018. december 20-án volt. Ám a tervei még 2016-ban készültek, így végül az iménti összeg nem bizonyult elegendőnek. Farkas Gyuláné lapunknak adott korábbi tájékoztatása szerint két 8 millió forintos hitellel pótolta ki az önkormányzat. Fehérvár város környéki alapjából és a megyétől is kaptak kölcsönt. A megyeszékhely felé három év alatt, a megyének idén kell törleszteniük.

Sárkeszi gyereknapján – holnap délelőtt 10 órától! – a falukemencét
is megünneplik
Fotó: FMH-archív

A polgármester asszony roppant büszke a négyéves falukemencére, amelynek építése során a falu apraja-nagyja – idősek és unokáik – egyaránt megmozdult. Mindenki hozott magával egy téglát!

– Szeretetben, békességben élünk mi az idősekkel. Le a kalappal az idősek előtt Sárkesziben – mondta erről mesélve Farkasné.

Sárkeszi népessége eközben fiatalodik. A falu első embere elmondása szerint sok fiatal költözik hozzájuk Fehérvárról, Polgárdiból, Sárszentmihályról, s alakít át régi házakat, épít újakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában