Augusztusban 100 milliós munka indul

2019.05.23. 07:35

Megújult vízivárosi járdák a házak előtt

Egy 20 millió forintos beruházás műszaki átadása történt meg szerdán a vízivárosi Királysor 35-61. között. Az Agyag utcában is hamarosan végeznek.

ÖKK, FMH

A panelek bejárataihoz vezető járdák most készültek el Fotó: ÖKK

Felújították a panelépületek lépcsőházaihoz vezető valamennyi bekötőjárdát a 35-39., a 41-45., a 47-51. és az 57-61. tömböknél, ez utóbbinál megújultak a lépcsők, valamint az akadálymentes közlekedést biztosító feljárók is. Az 59. szám előtti, a földet megfogó, kidőlő támfalat is kicserélték a szakemberek. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, a felújítás esztétikai és közlekedés-biztonsági szempontból is fontos. Egy további 30 millió forintos beruházás részeként a Királysor 49. számnál lévő parkoló és bekötőút is megújul.

Az említett, a Királysor 49. számnál lévő beruházás a közműcserék és a tereprendezés után június végére készülhet el. Amint Horváth Miklósné hozzátette, várhatóan augusztusban egy újabb, 100 millió forint értékű nagyberuházás kezdődik, ami többek között a Vízivárosi Általános Iskola udvarának és a Budai út 94. szám előtti járda felújítását, új parkolók és két új sportpálya létesítését jelenti.

A panelek bejárataihoz vezető járdák most készültek el
Fotó: ÖKK

Ugyancsak szerdán történt meg az Agyag utcai járdafelújítás műszaki átadása. Itt új, egyoldalas, térköves járdát tettek le, a beruházás kicsit több mint 16,5 millió forintba került. Az utcát 425 méter hosszban 577,7 négyzetméter térkőburkolattal fedték le.

Földi Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, nagy öröm számára, hogy a lakókkal történt közel másfél éves egyeztetési folyamat után elkészült a járda.

Jegyezzük meg, itt még bizonyos munkálatok (épülnek a csapadékelvezető és a szikkasztó árkok) hátra vannak.

A környéket két héten belül adják át a Kertalja utca és a Havranek József utca járdáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában