Több céldátuma is van a befejezésnek

2019.05.21. 07:15

Falunapra (el)készülve

Ugyan a művelődési ház és könyvtár belső tereiben még káosz uralkodik, ugyanitt már nem a bontásé, hanem az építésé a főszerep!

Szanyi-Nagy Judit

Sötétben, szélben, esőben is dolgoznak a szakik: a május végi falunapra három helyiséget „adnának át” Fotó: Szanyi-Nagy Judit/Fejér Megyei Hírlap

Mint a helyszínen dolgozóktól megtudtuk, az épületben január óta zajlanak az újjáépítési munkálatok. Kérdésünkre Farkas Imre polgármester elmondta: mindez egy energetikai felújítást takar 36,5 millió forintos pályázati támogatásból és 8,2 millió forint saját forrásból. A belső részben a fűtés korszerűsítése, a csőszerelés megtörtént, az új kazánt ezen a héten építik be a szakemberek. Ez a munkálatok 50–60 százalékát le is fedi, a többi a külső szigetelést és a napelem felhelyezését jelenti.

Sötétben, szélben, esőben is dolgoznak a szakik: a május végi falunapra három helyiséget „adnának át”
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/Fejér Megyei Hírlap

– Leginkább a fűtéskérdést szerettük volna megoldani, mert a régi kazán már nem teljesítette jól szolgálatát. Ezzel a felújítással egy öt-hatéves probléma oldódik meg – fogalmazott az elöljáró, aki a pályázat munkáinak végleges elkészültét augusztus végére becsüli. Azonban – a tervek szerint – a május végén kezdődő falunapra az előtér, a nagy tér és a színpadrész már használható lesz. Ezt az előszállási fővállalkozó is megerősítette.

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/Fejér Megyei Hírlap

Mindeközben több másik pályázat eredményére is várnak a településen: 250 darab széket és 25 darab asztalt „igényeltek”, továbbá a Magyar Falu Program keretében több millió forint értékben az épületek belsejét újíttatnák fel (mennyezetcsere, festés, teljes villamoshálózat-felújítás). A közbeszerzést már elindították, de az eredményt megelőzve, saját felelősségre már most elkezdték megvalósítani a terveket – „egy kosz alatt”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában