Felelős társakként létezünk a közlekedésben

2019.05.11. 07:05

Együtt úton-útfélen – Közlekedésbiztonsági előadás gyerekeknek

Mit jelent a piros? Azt, hogy tilos! A fiatalok közül jó páran bebiflázták már ezt a tanulást segítő „mondókát”.

Szanyi-Nagy Judit

A szakemberek játékos feladatokkal várták a székesfehérvári fiatalságot Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Még a járókelők közül is többen megálltak nézelődni, fotózni: a Fehérvári Civil Központ előtti téren rendőrautó, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. két munkagépe, egy nagy rendőrségi kabalafigura és több izgő-mozgó gyermek sorakozott. Utóbbiak meghívásos alapon érkeztek a pénteki rendezvényre, elsősorban a belvárosi intézményekből. A szervezők összesen 330 gyermeket vártak az óvodákból, általános iskolákból. A program a május 11-re datálható, 2015-ben életre hívott, a közlekedési kultúra napja nevű országos kezdeményezéshez kapcsolódott.

A megnyitón Molnár István, a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) Fejér Megyei Területi Szervezetének titkára elmondta, a partnerség, az együttműködés, a tisztelet és a figyelem a mindennapos közlekedés alapjait kell, hogy képezzék. Az idei mottó is kapcsolódik ehhez: Társak a közlekedésben, a közlekedésért. A fehérvári programot a KTE, a Közút, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és az önkormányzat szervezte.

A szakemberek játékos feladatokkal várták a székesfehérvári fiatalságot
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A gyerekek nagyon tanulékonyak, ezért is őket céloztuk meg – tekintett körbe Polányi Péter, a KTE Fejér megyei közúti szakcsoportjának elnöke. Így az ifjak játékos módon ismerkedhettek meg a KRESZ-táblák jelentésével, tanulhattak a helyes roller- és kerékpárhasználatról, valamint egy rendőrautóba és munkagépekbe is beülhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában