Kockás ing és farmer

2019.05.14. 07:05

Country & linedance a szabadidőparkban Úrhidán

A hagyományos közösségi, családi nap változatos programokkal szolgált a szabadidőparkban. A délelőtt a falusi olimpia és a lovas találkozó, a délután az első alkalommal életre hívott country & linedance fesztivál jegyében telt.

V. Varga József

Jobbról a country & linedance találkozó ötletgazdája: Szabóné Erika

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az ötletadó Szabóné Erika, az Úrhidai Táncimádók lelkes vezetője volt. Társaival közösen megálmodták: márpedig szeretett falujukban tető alá hozzák a környéken unikumnak számító westerntáncos találkozót. A linedance népszerűsége a diszkókorszakból ered, amikor a country-western tánc és zenei közösségek újra felfedezték és felfejlesztették ezt a fajta sortáncformát.

Jobbról a country & linedance találkozó ötletgazdája: Szabóné Erika
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A „wurlitzer” csak úgy ontotta magából a népszerű dalokat (és még pénzt sem kellett bedobálni az automatába), az ember lába akaratlanul is ritmusra mozdult. Bezzeg a cowboy kalapos, kockás inges, farmernadrágos, bőr csizmás hölgyek és urak azt is tudták, hogy mit és hogyan táncolnak! A térköves placcon volt úgy, hogy egyszerre vagy ötvenen is együtt járták a countryt. A táncos seregszemlére az ország minden részéből érkeztek vendégek, még Debrecenből és Szegedről is! Négy formáció – az Úrhidai Táncimádók, a veszprémi Rodeo Angels, a budapesti Wild Buffalo és az ugyancsak fővárosi Montana Academy – fergeteges műsort adott, majd fellépett Papp Róbert énekes és az Acoustic Tours zenekar. A pörgős napot tábortűzzel zárták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában