Frissítve

2019.05.17. 08:00

A Fidesz nem akar munkásszállást Feketehegyen

Arról már korábban több alkalommal beszámoltunk, hogy a Bébic utcában tervezték egy munkásszálló megépítését, ám az ott élő lakosok ennek keményen ellenálltak.

Nagy Zoltán Péter

„Az összképet kell nézni: 25 milliárddal többet ad Fehérvárnak a magyar állam, mint amennyit elvon!”

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Május 10-én a Fejér Megyei Hírlap hasábjain és a feol.hu internetes portálunkon is beszámoltunk arról, hogy maga a vállalkozó is kész egyezségre jutni, és konstruktív, politikamentes álláspontot létrehozni. Akkor Székesfehérvár polgármestere is úgy vélte, hogy – ugyan ez nem önkormányzati ügy – kész közvetíteni, vagy akár segíteni is a feketehegyieknek, szárazrétieknek az ügyben.

Információink szerint a Fidesz a pénteki napon előterjesztést nyújt be Székesfehérvár testületi ülésén, amelyben javaslata szerint a Bébic utcában tervezett munkásszállás helyett az ingatlant vegye bérbe az önkormányzat, és azon olyan, az önkormányzathoz köthető feladatellátásra alkalmas szállást alakítson, alakíttasson ki, ahol egészségügyi dolgozóknak, egyetemistáknak vagy esetleg időskorúaknak biztosítsanak otthonokat.

Ha a testület ezt a javaslatot elfogadja, akkor bátran kijelenthető, hogy megszűnik az érintett lakók ellenállása, és a régóta tartó ügy nyugvópontra kerülhet.

Frissítés!

A Fidesz-frakció felháborítónak tartja, hogy a hangulatkeltésben élen járó Márton Roland nem szavazta meg az előterjesztést, miszerint a feketehegyi munkásszálló helyett, közfeladatot lásson el ott a város: például egészségügyi dolgozók vagy éppen egyetemisták lakhatását oldja meg, esetleg időskorúak otthona kerüljön kialakításra.

Vezető képünk archív felvétel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában