székesfehérvári városi közgyűlés

2019.04.13. 07:00

Hamarosan megnyílik a Sóstó kilátója! – Kitüntetéseket is átadtak a közgyűlésen

A közgyűlés nulladik napirendi pontjaként egy büntetés-végrehajtási dolgozó, egy rendőr és egy tűzoltó is megkapta a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat. A testület elfogadta a Depónia, a Városgondnokság és a Fejérvíz beszámolóját. Három iskolaigazgatói pályázatról is szavaztak, bár a végleges kinevezési jog az oktatásért felelős miniszteré, azonban az eddigi tapasztalatok alapján az csak formaság. Folytathatja a munkát Ráczné Kálmán Anikó a Teleki, Horváth József a Vasvári és Makainé Vida Bernadett a Vörösmarty általános iskola élén, utóbbi szakember eddig megbízott vezető volt.

Majer Tamás

Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat kapott: balról Szemán Szilárd, Lakatos Domonkosné és Simon Gyula

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Lássuk az ígért díjazottakat! Lakatos Domonkosné büntetés-végrehajtási alezredes, elemző. Huszonkét éve van állományban. Sajtóreferensként segíti a büntetés-végrehajtási intézet zárt életének megmutatását a külvilág számára. Nem mellesleg, a Primavera Kórusban is énekel.

Szemán Szilárd rendőr alezredes a vizsgálati osztályt vezeti Fehérváron. Húsz éve szolgál.

– Aprólékos és kitartó elemző-értékelő munkájával nagyban hozzájárul a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnügyi eredményességéhez – hangzott el méltatása során.

Simon Gyula tűzoltó hadnagy, rajparancsnok. 2007-ben hallgatóként kezdte meg munkáját a Székesfehérvári Tűzoltóságon. A lánglovagok többletfeladataiból is kiveszi a részét. Szabadidejében a kőszárhegyi focistákat edzi.

Nézzük, miről döntöttek még a képviselők! Elstartolt a Szekfű Gyula utcai rendelőépület felújításáról, akadálymentesítéséről szóló közbeszerzés. Nagyságrendileg 200 millió forint uniós támogatásból és kicsit több mint 100 millió forint önkormányzati forrásból újul meg a rendelő. Cser-Palkovics András polgármester bízik benne, pár hónap múlva kezdődhet a kivitelezés.

A déli összekötő út leendő nyomvonalát érintő utolsó kérdéses kisajátításról is igennel szavazott a testület. Nyáron itt is elindulhat a kivitelezési közbeszerzés. A polgármesteri prognózis szerint jövőre jöhetnek a munkagépek. Valósággá lesz a régóta áhított új városi út!

Idén is több óvodaudvar újul meg a KÉPES programban. 24 gazdasági társaság több mint 16 millió forintot ad össze. Ezt az önkormányzat megtoldja még 21 millióval. Ebben az esztendőben a Ligetsori, a Rákóczi utcai, a Szárazréti ovi, valamint a Napsugár ovi Nefelejcs tagóvodájának udvara kap új erőre.

Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat kapott: balról Szemán Szilárd, Lakatos Domonkosné és Simon Gyula
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A képviselők megszavaztak egy, a középiskolai campust érintő javaslatot is. A Szabadságharcos út alatti víziközművek, amelyek majd az új épületeket szolgálják ki, elavultak, ezek átépítésére közbeszerzést írtak ki.

A Sóstó kétszer is szóba jött. Mészáros Attila alpolgármester a közgyűlésen elmondta, erősíteni, fejleszteni kell a természetvédelmi terület infrastruktúráját, mert nagyon sok család, természetbarát jár oda rendszeresen. Nemsokára mosdók, mellékhelyiség és büfé is szolgálja majd a kirándulókat, pihenni vágyókat, sőt a közeljövőben a kilátót is megnyitják végre a nagyközönség előtt. Parádés fentről a látvány! A játszótér és a fitneszpark is bővítést érdemel, ezek is tervben vannak.

Egy másik döntés értelmében a stadion sajtótermét bérbe adta a város a MOL Vidi FCnek, illetve hozzájárultak ahhoz, hogy a stadion Csíkvári úti oldalán lévő vendéglátóhely teraszt nyisson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában