Mindent jól kellett tudni, viszont gyorsan

2019.04.17. 08:00

Katasztrófavédelmi verseny volt a Bregyóban

Huszonnégy csapat indult a 2019-es katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Bregyó közben rendezett helyi fordulóján.

Palocsai Jenő, videó: Elekes Gergő

Fotó: Elekes Gergő/Feol

Az idő szokás szerint kegyes volt, ám hiába a napsütés és a nagy, füves tér, itt komoly tudásra és fegyelemre van szükségük a fiataloknak. A verseny célja a katasztrófavédelmi ismeretek bővítése, illetve a veszélyhelyzetekben alkalmazható technikák készségszintű elsajátítása. Hét állomáson kellett magukat keresztülverekedniük a versenyzőknek. Olyan területeken kellett helytállniuk, mint az árvízi védekezés, a veszélyesáru-szállítás, az elsősegélynyújtás, valamint a közlekedésbiztonság és a baleset-megelőzés. Ügyességi feladatok is vártak rájuk, mint a mocsárjárás vagy a puttonyfecskendővel célba lövés.

Ezek a gyerekek tudatosan készülnek a veszélyhelyzetek megelőzésére és elhárítására. Legyen bár természeti vagy civilizációs katasztrófa, ők képesek lesznek segíteni embertársaikon. A katasztrófavédelem munkatársai mellett a rendőrség, a mentőszolgálat, a Vöröskereszt, a vízügyi igazgatóság és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület képviselői is részt vettek az eseményen.

Az általános iskolás korcsoportból a Petőfi Sándor Általános Iskola lett az első Csabdiból, míg a középiskolások versenyén a móri Táncsics Mihály Gimnázium állhatott a dobogó tetejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában