Húsvét után várják a nagyközönséget is

2019.04.18. 07:15

Jövő hét szerdán megnyitja kapuit a Sóstó Látogatóközpont

A központ minden héten szerdától vasárnapig, 10–18 óra között várja a látogatókat.

Borsányi Bea

F. Szegő Krisztina (jobbra), a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Csete Gábor természetvédelmi szakmai felelős (balra) beszélt a részletekről

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az érdeklődők információkat kaphatnak a Sóstóról, a gyermekeknek, a családoknak pedig ismeretterjesztő, illetve interaktív játékokat kínálnak. Csoportok, illetve egyéni látogatók részére is lesznek túravezetések, nem csak a természetvédelmi területen, de igény esetén a stadionban is, és fel lehet menni a kilátóba – egyelőre csak a megjelölt hétvégi időpontokban. A különböző korosztályoknak kidolgozták a környezeti neveléshez kapcsolódó interaktív programokat, amelyekre óvodásokat és alsó, illetve felső tagozatos általános iskolásokat is várnak. A szolgáltatások nyárig a beszerzések ütemében még tovább bővülnek, de egy részük már szerdától igénybe vehető. A helyszínen működik büfé, mosdók és pelenkázó is, így akár a legkisebb gyerekekkel is útnak lehet indulni.

F. Szegő Krisztina (jobbra), a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Csete Gábor természetvédelmi szakmai felelős (balra) beszélt a részletekről
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kilátó és a kapcsolódó programok belépődíjasak, valamint minden meghirdetett program bejelentkezéshez, illetve előzetes regisztrációhoz kötött. Az egyéni programok esetében nyugdíjasoknak és diákoknak 50 százalék kedvezményt adnak, a 8 év alatti gyerekek számára 100 forint lesz a részvételi díj.

 

A központnak működik már a Facebook és az Instagram oldala, de május elejéig elindul a hivatalos weboldaluk is, ahol részletes információkat találnak majd mindenről. Az idei Sportmajálison már több túrával várják a nagyközönséget, amelyek az ünnepi rendezvényhez kapcsolódóan ingyenesen vehetők igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában