Gyakorlatias tudást!

2019.03.08. 07:30

Kisebb tömeg gyűlt össze a Corvinus csütörtöki előadására

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Corvinus Alba Karrier Klub „Versenyképesség és innováció Magyarországon” címmel szervezett előadásokat csütörtök délután a Budai úti intézményben.

Tihanyi Tamás

Kisebb tömeg gyűlt össze a csütörtöki előadásra

Fotó: Corvinus

A Corvinus Alba Karrier Klub a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán működő diákszervezet. Célja a karrierépítésük iránt elkötelezett hallgatók tudásának és szakmai tapasztalatának bővítése előadások, kurzusok, konferenciák és projektek szervezésével. A csütörtöki eseményen Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, Rab Árpád, az egyetem docense és Vas György, a kisvállalkozások finanszírozása és pénzügyei tantárgy oktatója tartott előadásokat egyebek mellett a Smart City fejlesztésekről, a vállalati versenyképességről, a startupok világáról.

 

Kisebb tömeg gyűlt össze a csütörtöki előadásra
Fotó: Corvinus

– Tudjuk, hogy az egyetem diplomája piacvezető, azonban fontosnak tartjuk, hogy az elsajátított tudást a gyakorlatban is tovább bővítsük, kiegészítve azt a vállalati szféra tapasztalataival. Célunk tehát, hogy megteremtsük a kapcsolatot a hallgatók és a cégek között, s ennek eszközéül különböző típusú programokat, előadásokat szervezünk, illetve bonyolítunk le. A tagok a megszerzett ismeretekkel és képességekkel olyan gazdasági szakemberekké válhatnak, akik kiemelkedő gyakorlati tudással rendelkeznek szakterületükön, ismerik és átlátják a gazdaság összes szegmensét, s ezáltal kiemelkednek a többi közgazdász közül – mondta lapunknak Somogyi Martin, a szervező diákklub elnöke.

A 2019-es év első CAKK-os programja a „Versenyképesség és innováció Magyarországon” című esemény volt. A klub törekvése tehát a szakmaiságot, a gyakorlatorientáltságot és a közösségépítést célozza. Csapatként együtt valósítják meg elképzeléseiket, miközben rengeteg új kapcsolatra és barátságra tesznek szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában