Úgy tűnik, idén végre elkészül az áhított létesítmény

2019.02.06. 07:00

Újabb céldátuma van az enyingi uszodának

A Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása értelmében 2019 harmadik negyedévében készül el az enyingi tanuszoda.

Majer Tamás

Egyelőre csak kívülről, a kerítésen túlról tudjuk megmutatni az épülő uszodát

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Lapunkban már 2015 júliusában is írtunk róla: uszoda épülhet Enyingen. Sőt, ha visszatekerünk Enying közösségi oldalán, akkor egy 2015. májusi bejegyzésben láthatjuk viszont az épület makettjét. Akkoriban arról szólt a fáma, jó volna, ha már a 2016-17-es tanévben úsznának az új uszodában a helyi diákok. Úgyis közel a Balcsi, tudni kell úszni!

Már 2016-ban letették az alapkövet

Az időterv kútba esett. Viszont volt haladás is. 2016 decemberében a Batthyány-kastély egykori kertjében letették az uszoda alapkövét! Ekkor már javában dolgoztak a munkagépek, nemcsak az alapkőnek ástak. Úgy volt, 2017 végére készülnek el. E céldátum előtt, 2017 augusztusában Viplak Tibor polgármester a következőket nyilatkozta lapunknak:

– A falak állnak, az uszoda alja megvan, jó irányban haladunk – s hozzátette, az önkormányzat részéről mindent elvégeztek, a víz, a gáz és a villany kiépült.

Ez év január vége felé az enyingi önkormányzat számos fotót tett közzé említett közösségi oldalán, amelyek azt bizonyítják, zajlanak a tanuszoda belső munkálatai is. Viplak Tibort tárcsáztuk föl, ám ő azt kérte, az építkezésért felelős Nemzeti Sportközpontok nevű szervezetet keressük föl.

Egyelőre csak kívülről, a kerítésen túlról tudjuk megmutatni az épülő uszodát
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Próbaüzem előzi meg a használatba vételt

– Az enyingi tanuszoda a használatbavételi engedélyt várhatóan 2019. második negyedévben kapja meg. Ezután következhet a terheléses próbaüzem. A létesítmény az előírt engedélyek megszerzése után, tervezetten a harmadik negyedévben fogadhatja a lakosságot – adtak információt ők. – A tanuszoda 56x22 méter (kb. 1200 négyzetméter) befoglaló méretű földszintes épület, mely szerkezetileg két részből áll: a földszintes, magas tetős kialakítású fejépületből, mely hagyományos építőanyagokkal és épületszerkezetekkel épül, és a hozzá csatlakozó fa csarnokszerkezettel fedett uszodatérből – ismertették.

A tanuszoda két tanmedencéjéről pedig az tudható, hogy a kisebbik mérete 10x6 méter lesz, 80 centiméteres vízmélységgel, a nagyobbik pedig 25x15 méter lesz, 1,9 méteres vízmélységgel, 6 úszópályával.

Utóbb arról is kérdeztük a Nemzeti Sportközpontokat, mi az oka a csúszásnak, erre nem válaszoltak. Kértük, hadd menjünk be fotózni, erre reagáltak: – A beruházás területe műszaki-építési terület, belépni kizárólag a munkálatokban résztvevők számára engedélyezett – írták.

Mindegy, reméljük, idén, az átadón kattinthatunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában