Bútorfestő a városházán

2019.01.22. 07:05

Együttműködési lehetőségekről tárgyalt Sáringer Éva és Cser-Palkovics András

A várossal való további együttműködés lehetőségeiről beszélgetett Cser-Palkovics András polgármester Sáringer Éva fehérvári bútorfestő népművésszel hétfőn, egy városházi találkozás keretében.

S. Töttő Rita

Sáringer Éva „Magyar Kézműves Remek” díjas népművész

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Ismét a város kulturális életének egyik értékes képviselőjével találkozott hétfőn Székesfehérvár polgármestere: Sáringer Éva „Magyar Kézműves Remek” díjas, Lánczos–Szekfű-ösztöndíjas bútorfestő népművész mögött hosszú, erdélyi kutatómunkával, kiállításokkal, alkotómunkával telt év áll, amelyet az egyeztetést követően újabb sikeres év követhet. Az erdélyi bútorfestés titkait kutató művész ugyanis nagy terveket sző. Célja, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara népi iparművésze legyen, amihez még négy, a bizottság által elfogadott alkotás szükségeltetik.

Sáringer Éva „Magyar Kézműves Remek” díjas népművész
Fotó: Simon Erika / ÖKK

A székesfehérvári bútorfestő népművész a találkozóra egy általa festett, székelyföldi motívumokkal gazdagított tulipános láda kicsinyített mását vitte ajándékul, amelyet a Hagyományok Háza iparművészeti bizottsága bírált. Az egyeztetésen pedig a Székesfehérvár kulturális életében való további részvételéről, tudásának lehetséges továbbadásáról, valamint a várossal való további együttműködésről is szó esett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában