Szűrőnap a férfiakért

2018.11.19. 07:25

Székesfehérvár városa a Movember mozgalommal közösen hívta fel az urak figyelmét

A három szakorvos összesen százötven regisztrált pácienst tudott fogadni a szűrővizsgálaton. Aki lemaradt, beutaló nélkül jelentkezhet az urológiai szakrendelésre a kórház kartonozójában.

V. Varga József

Forrás: shutterstock

Székesfehérvár városa a Movember mozgalommal közösen hívta fel az urak figyelmét, hogy törődjenek többet egészségükkel, és nézzenek szembe korunk egyik legelterjedtebb férfibetegségével, a prosztata­rákkal. Az ingyenes szűrőnapot szombaton 8 és 13 óra között tartották a család- és nővédelmi központban.

– A város először 2012-ben szervezett szűrőnapot férfiak részére – mondta érdeklődésünkre Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok. – A helyszín nem véletlen, arra utal, hogy a férfiak a család részei, és azt szeretnénk, hogy ők is ugyanolyan komolyan vennék az egészségüket, mint a nők. A szűrővizsgálattal a figyelemfelhívás az elsődleges célunk – tette hozzá.

Barabás Tamás, Botos Árpád és Hermann János urológus szakorvosok azokat a férfiakat várták, akik elmúltak 50 évesek, és eddig nem vettek részt vizsgálaton, vagy az utolsó vizsgálatuk óta leg­alább két-három év telt el. Azokat a 40. életévüket betöltött férfiakat is fogadták, akiknek a családjában előfordult már bármilyen prosztatamegbetegedés. A humán szolgáltató intézet szakemberei ingyenes vércukorszint-, koleszterin- és vérnyomásmérést is végeztek. Az általános állapotfelmérést követte a speciális PSA-szűrés (prosztataspecifikus antigén).

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában