Kutyapiszok

2018.11.28. 07:30

Szedd össze! – kétnyelvű táblákat helyeztek ki a Velencei-tónál

Úgy tűnik, a kutyagumi nem csak a nagyvárosokban probléma – a Velencei-tó környékén is léphet „szerencsébe” az, aki ott sétál.

S. Töttő Rita

Az új információs tábla remélhetőleg mindenkit cselekvésre ösztönöz

Fotó: Igari Balázs

Ezt szeretné végre elkerülni Velence önkormányzata azzal, hogy figyelemfelhívó táblákat helyeztetett ki. A Velencei-tó partja közkedvelt kutyasétáltató hely, főleg a nyári szezonon kívüli időszakban, amikor a strandolókra sem kell ügyelniük az ebtartóknak. A tapasztalat azonban az a tóparton, hogy még mindig sok kutyasétáltató nem szedi össze a kutyája után a „szerencsecsomagot”, amely azonban másoknak kellemetlen meglepetéseket okozhat – főleg ugye, ha belelépnek.

Az új információs tábla remélhetőleg mindenkit cselekvésre ösztönöz
Fotó: Igari Balázs

A helyzetet megelégelve a Velence Városgazdálkodási Kft. több helyütt is figyelemfelhívó táblákat helyezett ezért ki, melyeken kérik, hogy „Szedd össze!”. S gondolván a külföldi vendégekre, angolul is kiírták: „Pick it up!”. Nem sok helyen vannak hasonló figyelemfelhívó táblák a megyében, még a nagyvárosokban sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában