Belvárosi desszert: korona a pillanaton

2018.11.28. 06:30

Karácsonyra meglepetés finomságok Damniczkinál

Csütörtökön ne felejtsük otthon a Fejér megye kártyát: Damniczki Balázs Fő utcai cukrászdájában ugyanis a Gourmet csütörtökön fél áron kapják a megyekártya-tulajdonos vendégek a finomságokat!

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Varázslatos, édes ízek, elegáns belvárosi hangulat – ez jellemzi a Damniczki Cukrász Manufaktúrát, melynek vezetőjét valószínűleg nem kell bemutatni a fehérváriaknak, sőt, a Fejér megyeieknek sem. Damniczki Balázs cukrászmester most csatlakozott a Fejér Megyei Hírlap Gourmet csütörtök projektjéhez, melynek keretében november 29-én, azaz holnap fél áron fogyaszthatnak Fő utcai cukrászdájában azok, akik felmutatják lapunk Fejér megye kártyáját.

A természetes ízek és összetevők híveként Damniczki Balázs édes alkotásai önmagukért beszélnek: látvány és íz szempontjából is rendkívüli minőséget kapunk tőle. Hogy miért? Mert visszanyúl a jól bevált, régi receptekhez, újraértelmezi őket, és a mai kor trendjeit figyelembe véve, az elvárásokat meghallva a természetesség irányelvei mentén készíti finomságait. Fagylaltjait, mint mondja, közel százéves receptek alapján készíti, ám sokkal több gyümölccsel. S mint hangsúlyozza: a jeges desszert szerelmeseinek a téli szezonban sem kell lemondaniuk kedvencükről, nála ugyanis mindig megtalálhatóak lesznek a legjobb fagylaltok. Ráadásul – árulja el – a karácsonyi vásár idejére meglepetésspecialitással készül: karamellöntetes, pekándiós vaníliafagylaltja ünnepi hangulatot idéző különlegesség lesz. De persze a többi sikeríz sem maradhat el: a pisztácia vagy éppen a rá jellemző vörösboros málna is ott lesz a színpompás kínálatban.

A Fő utcai Damniczki Cukrász Manufaktúrában csütörtökön érdemes felmutatni a Fejér megye kártyát!
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kell ennél több? Hagyomány, természetesség, édes frissesség jellemzi minden nyalat fagylaltját, krémes süteményét. Legyen szó akár egy kellemes délelőtti uzsonnáról, egy ebéd utáni desszertről vagy a fárasztó nap végi jól megérdemelt krémes-fagylaltos csodáról, most csütörtökön érdemes magunknál tartani Fejér megye kártyánkat és a belváros felé venni az irányt! Damniczki Balázs „kortárs desszertalkotásai” ugyanis mindenképpen felteszik a koronát a pillanatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában